Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654418
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. június 11.
 

Mély víz…

kepfile

     Június 21-e az év leghosszabb napja, a csillagászati nyár kezdete. A Nap este fél 8-kor ér a Rák jegyének határához. A hónap legnagyobb részében a Mars is a Rákban vendégeskedik, valamint fontos planéták tartózkodnak a másik két vizes jegyben. A konstellációk tehát a víz felé fordítják a figyelmünket – melynek leghétköznapibb megnyilvánulásaként az emberek többsége víz mellé igyekszik a nyári hónapokban. A vízi baleseteket megelőzendő, forduljunk tisztelettel és felelősséggel a víz felé, és ne dugjuk a homokba a fejünket a „víz sötét oldala” elől.
     A VÍZ a négy őselem (egyes kultúrákban: öt őselem) egyike, az élet alapfeltétele. Természetesen a többi őselem is az, de ebben a vizes hónapban maradjunk vízközelben. Egy átlagos méretű emberi testben kb. 40 liter víz található. Bár úgy érezzük, hogy szilárd testünk van – s két lábbal állunk a földön –, valójában lebegünk a vízben. Az élet a tengerben kezdődött, és a tudatunk mélyén ma is él bennünk a vágy a vízi élet iránt. Az egyéni élet ugyancsak a vízben kezdődik, a magzat lebeg egy folyékony közegben, az ősóceánban, lelkileg pedig az ős-eufória állapotában. (Soha nem lesz már olyan jó dolga, mint az anyja hasában volt, persze feltéve, hogy az anya nem mérgezi a vizet).
     Mint őselem, a víz jóval több, mint az elemek egyike. Nagyon sok vallás hozza kapcsolatba a születéssel, sőt, az újjászületéssel: vízbe vagy víz alá merülés, mint a vallás útjára lépés fontos momentuma, szellemi megtisztulás a Gangesz vízében fürödve, lábmosás, és sorolhatnánk. Mint nyilvánvaló, a létezéshez mindegyik őselemre szükség van: sem tűz (napfény), sem levegő nélkül nincs élet, a föld pedig mindennek az alapja, ami a stabilitást eredményezi. Föld elem nélkül semmi nem lenne tartós. A víz – a fizikai jelentőségén túl – a változást, a sokféleséget, a szépséget jelenti, és biztosítja a létezésben. Másfelől az élet vize a halál vize is – ahogy létrehozza az életet, ugyanúgy fel is oldja és átalakítja.
(Hétköznapi értelemben minden elemnek van pusztító oldala: tűzvész, vulkánkitörés, földrengés, földcsuszamlás, szélvihar, hurrikán …) Ha az ember nem fogadja el a változást, a vízben lévő energia pusztítóvá válik.
     A mesékben az élet és a halál vize együtt szerepel, és ugyanarról a helyről fakad. Ahogy a mítoszok és a vallások ismerik a víznek az életet adó és életet megszentelő oldalát, ugyanúgy ismerik a víz és a halál kapcsolatát. A túlvilágot határoló folyó képe számos legendában szerepel. A görög mitológiában ugyanakkor e folyóban való megmerítkezés halhatatlanságot eredményez.
     A mi kultúrkörünkben ismertebb az emberiséget elpusztító özönvíz, amely az énközpontú szemlélet, önző törekvések elhatalmasodása miatt zúdult az emberiségre. Az a kultúra, amely alapvetően az önzésre épít, mélységesen életellenes.
Valójában az utóbbi években nem a víz öltött pusztító alakot, lásd szökőár, árvíz, tengeri balesetek megszaporodása – hanem az élet, az emberiség szemlélete vált olyanná, ahonnan a víznek a goromba arca látszik…
    A vízzel tehát nincs semmi baj, miként az asztrológiai vizes jegyekkel, illetve vizes hónapokkal, mint az előttünk álló Rák hava. Fontos viszont, hogy a nyári hónapok bármennyire is a pihenésről, nyaralásról, világlátásról szólnak, ne felejtsük el, hogy minden külső úttal párhozamosan létezik belső út. A vizes időszakok (Rák, Skorpió, Halak) ideje alatt nem csak az a fontos, hogy mit teszünk, mi történik, mit tapasztalunk, hanem az is, ami közben bennünk megszületik, átalakul, kibontakozik…
Szép nyarat, jó pihenést kívánok!
                                                                                                            Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez