Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779961
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. április 18.
 

Szilárd alapok, biztonság…

kepfile

     A Nap április 20-án, a déli órákban lép a Bika jegyébe. Itt a hamisítatlan tavasz. A Bika hava május, sokak számára a legszebb hónap. A fény már bizonyosan legyőzte a sötétet, virágzik az orgona, a jázmin, s még az eső is aranyat ér. Szilárd jegy lévén, a Bika időszakában szívesen reménykedünk abban, hogy ez a kellemes állapot minimum örökké fog tartani, vagy legalábbis sikerül megőrizni belőle valamennyit ínségesebb időre.
Foglalkozzunk hát ebben a hónapban az állandóság, biztonság kérdésével.
   

     AZ EMBER ÚGY VAN MEGALKOTVA, hogy egyidejűleg munkálnak benne homlokegyenest ellentmondó energiák. Ennek egyik megjelenési formája, amikor mindenki vágyik bizonyos mértékű állandóságra, kiszámíthatóságra, de ugyanannyira szükségünk van a változásokra is, amelyek friss szelet hoznak, előremozdítanak, életet lehelnek a dolgokba. Helyesebben, éppenséggel nem ugyanannyira van szükségünk állandóságra és változásra. Hanem életkortól, helytől, időtől, s személyes horoszkóptól függően nagyon különböző mértékben. Feleslegesen sok félreértés és konfliktus keletkezik abból, ha nem értjük, vagy rosszul viseljük mások másmilyenségét – természetesen a túlzott szélsőségektől eltekintve.
      A föld jegyek szülöttei, kivált a Bika és Bak például az átlagnál több állandóságot igényelnek. Hasonló mondható a szilárd jegyekről: Bika, Oroszlán, Skorpió. A Vízöntő ugyanannyira lázad is a megszokott rend ellen. A változó jegyek, Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak már a fenti elnevezésből is kikövetkeztethető módon, sokkal több változást – népszerű kifejezéssel: bizonytalan környezetet – képesek tolerálni. Általában véve a levegő és a víz alkalmazkodóbb jegyek, mint a mozdíthatatlan föld (a tűz külön kategória). Ne feledkezzünk meg ezekről az elemi különbségekről, mielőtt egymásnak esnénk. Az is tény, hogy minél kisebb egy gyerek, annál nagyobb szüksége van az állandóságra, ideértve a környezet, a napirend, s a róla gondoskodó személyek állandóságát. Ajánlom megfontolásra a gondolatot az unalmat rosszul tűrő szülőknek. A kisbabát megviseli, ha felébred ebédidőben a délelőtti szundiból, és hol otthon van az anyukája, hol a nagymama van ott, kedden pedig a bébiszitter. Mivel fogalma sincs, hogy ha kedd van, akkor anya sportolni ment, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy kismama.
     KÖZISMERT TOVÁBBÁ, hogy a fiatalok mobilabbak, mint az idősek. Harmincévesen az ember sokkal könnyebben költözik, akár külföldre; változtat munkahelyet, tanul valami újat, mint hatvanhoz közel. A nagyon idős embert még az is kellemetlenül érinti – néha végzetesen – ha csupa szeretetből a gyerekek közelébe költözik a megszokott környezetéből.
     A Bika jegyében, az idő minőségéből következően egy kicsit mindannyian jobban vágyunk az állandóságra. Törekszünk olyan dolgokra, amelyek biztonságot adnak – például elültetjük a babot és palántázunk. Ilyenkor jobban esik az otthonunkat csinosítani, a ruhatárunkat bővíteni, és a Vénusz uralma alatt a fontos kapcsolataink ápolásáról se feledkezzünk meg! Nem véletlenül a május a szerelem hónapja. A szilárd jegyek uralma alatt kötött házasságok tartósak. A válási statisztikák ellenére ez igenis sokaknak fontos szempont.
     Az idén májusban a Vénusz állása a szokásosnál is jobban kedvez annak, hogy megvizsgáljuk, milyen javak birtoklása jelenti számunkra a biztonságot. A Vénusz kapcsolata más bolygókkal pedig a párkapcsolatokra irányítja a figyelmet. Az örök szerelmekre, az elengedésre, a patológiás ragaszkodásokra, birtokló hajlamokra, féltékenységre, elköteleződésre (és annak kinyilvánítására), önmagunk megújítására és a kapcsolataink megújítására.
     Kellemes májusi estéken érdemes elgondolkozni ezeken. A Vénusz esti csillagként egész hónapban látható lesz napnyugta után.
                                                                                                                    Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez