Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.07. péntek
Ibolya, Afrodité
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18439170
   « Vissza

Spenótlabdacsok sajtmártással

 « Receptek 
2015. március 20.
 


     Hozzávalók: 50 dkg spenót, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj

      Sajtmártáshoz: 4 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 8 dkg reszelt sajt, kevés só, 3 dl tej

   A spenótot megpároljuk, lecsurgatjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, a három tojás sárgájával, tört fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Ezután a tojásfehérjéket felverve belekeverjük. Forró olajban evőkanálnyi adagokat szaggatunk, kissé laposra nyomkodjuk és mindkét oldalukon kisütjük.

       A sajtmártáshoz a forró vajhoz adjuk a lisztet, habzásig forraljuk. Állandó keverés mellett feleresztjük a tejjel, sózzuk, és méz-sűrűségűre főzzük. Ezután hozzákeverjük a tejfölben elkevert 2 tojássárgáját, sajtot, és jól áthevítjük. A meleg sajtmártást a spenótpogácsákra öntve tálaljuk.
                                                                                                         Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez