Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661457
   « Vissza

Horoszkóp (november 22-től december 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. november 11.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)
A Kos jegy ura, a Mars a Bakban jár, s onnan a Vízöntőbe lép. Ez a csillagállás megannyi konfliktust gerjeszthet. De alkalmas lehet arra, hogy Ön belevágjon valami fontos dologba. Ha bármilyen szempontból nincs a helyén (például a munkaköre nem megfelelő), itt az ideje egy bátor lépésnek. Fontos, hogy felelősséget vállaljon a cselekedeteiért, döntéseiért. Ezen felül kitartásra lesz szüksége, hogy amit elhatározott, azt véghezvigye. A küzdelmek mellett szerencsére lesz alkalma kikapcsolódni is! A természet közelsége, séta, kirándulás jó hatással lesz a lelkére, testére egyaránt. A fejét azonban feltétlenül védje sapkával, kendővel!
Bika (IV. 21.- V. 20.)
Figyeljen oda jobban az étkezésre! A hideg idő beálltával hajlamos az ember többet fogyasztani, holott a hagyomány szerint Márton nap és Karácsony közötti negyven nap böjti, időszak (volt), ha nem is olyan szigorú, mint tavasszal. Mindenesetre legyen mértéktartó. Ha társaságba hívják, fogadja el a meghívást – még hasznára válhat az ott kötött ismeretség, de aztán igyekezzen haza pihenni! Úgyszintén hasznos, ha az otthon töltött idő alatt rendezgeti, rendbe teszi az otthonát. A karácsonyi készülődés középpontjában a tárgyakhoz való viszonyának felülvizsgálata állhat.
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Az Advent idején szervezzen néhány közös programot családdal, barátokkal. A közeli kapcsolatok és a közeli helyekre tett utazások kerülnek előtérbe. Egy karácsonyi vásár forgataga kifejezetten üdítően hathat Önre. Nem muszáj minden vackot megvenni ugyanakkor! Főleg azért, mert anyagi helyzete az idei év végén nem különösebben rózsás. Mégse fájjon a feje emiatt: szerettei talán éppen egy jó kirándulásra, beszélgetésre vágynak. Az együtt töltött idő sokkal többet ér a boltban megvehető tárgyaknál.
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Közeleg a Karácsony, a család ünnepe. Félő, hogy az ünnepi előkészületekben megint úgy kifárad, hogy a végén nem marad energiája örülni. Mi lenne, ha nem akarna megint mindenkinek a kedvében járni? Ha az Advent idején gondolna arra is, hogy kiszakadjon egy-két órára a teendők körforgalmából és testet-lelket felüdítő elfoglaltságot (vagy semmittevést) engedélyezzen magának? Az evéssel pedig különösen legyen mértéktartó. Az adventi vendégfogadást, „minden héten előkarácsonyt” hanyagolja az idén. Foglalkozzon kevesebbet másokkal, és többet önmagával. Mert megérdemli.
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
A legfontosabb dolog, hogy a borús-ködös időben pótolja a napfényt! A mértékletes szoláriumozás jótékony hatása közismert, és egyre többet hallunk a D-vitamin fontosságáról. Ezenkívül használja fel az adventi időszakot arra, hogy sok emberrel – ismerősökkel, távoli rokonokkal – találkozzon. Az e-mailben küldött ünnepi jókívánságok helyett üljön le egy teára vagy forralt borra néhány régi barátjával. Anyagi ügyei szerencsére jól állnak, és a munkahelyén sem kell küzdelmekre számítania. Szerencsés évet zárhat, minden jó, ha jó a vége!
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Az elmúlt hetekben sok lehetősége volt átgondolni bizonyos fontos ügyeket, és kapcsolatokat. Jól tette, ha nem hagyta félbe a dolgokat, és megtette a szükséges lépéseket. Most tulajdonképpen annyi a teendője, hogy optimistán nézzen az év vége elé. Jó esélye van arra, hogy az adventi forgatagban összetalálkozik élete párjával, ha eddig még nem akadt volna rá. Ha már megtalálta, akkor utazzanak el valahová kettesben. Rokonai, ismerősei esetleg értetlenül állnak a döntése előtt, de ne törődjön a „jó szándékú figyelmeztetéssel”. Élete irányítása az Ön kezében van.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
A családi béke kedvéért hajlamos előnytelen kompromisszumokat kötni. Ne tegye, mert mire eljön a Karácsony, felgyülemlik a szőnyeg alá söpört feszültség, és elrontja az ünnepet. Szerencsére, diplomatikus alaptermészetével képes lesz megbeszélni, egyeztetni az elgondolásokat. Jó kommunikációs stratégiájának a munkahelyén is hasznát veszi ezekben a hetekben. Az anyagiak fontos szerepet játszanak az ünnepi készülődés során. Emellett – már csak az egyensúly érdekében – a szép adventi vasárnapokon menjen el a templomba. Utána egészen másképp fog hozzá a földi, evilági teendők sokaságához.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Figyeljen a jelekre, amelyek egyaránt érkeznek a külvilágból, úgy, mint „véletlenek”, és a saját lelke bugyraiból, mint (rém)álmok. Mielőtt a Szaturnusz elhagyja a Skorpió jegyét (december 23-án) még egyszer lehetősége lesz meghozni egy hosszú távra szóló, súlyos döntést. Szerencsére a körülmények kikényszerítik, hogy foglalkozzon a kérdéssel. Utána azonban fellélegezhet. Mire leesik a hó, Ön is tiszta lappal indulhat új utakon, új célok felé. Anyagi helyzete miatt nem kell aggódni. Az ünnepi készülődés egyéb gyakorlati részleteit nyugodtan rábízhatja a család többi tagjára.
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Általában felemelő időszakként éli meg a várakozás heteit. A tüzes jegyekben haladó bolygó-sokadalom erre még ráerősít az idén. Gondot legfeljebb az okozhat, ha a gyakorlati tennivalókhoz annál kevesebb indíttatást érez, s a nagy fényességre koncentrálva elfelejti ellenőrizni, működik-e a karácsonyi fényfüzér … Tehát, nem vitatva azt, hogy az Advent a lélek ünneplőbe öltöztetéséről szól, itt a Földön a töltött káposzta hozzávalóit továbbra is be kell szerezni, akárcsak földhözragadt családjaink ajándékát.
Bak (XII. 22.- I. 20.)
A Bak jegyében járó Mars tettrekésszé és energiától duzzadóvá teszi. Mielőtt hozzákezdene a cselekvéshez, tisztázza önmagával, mire szeretné fordítani az erőket. Jó esélye van arra, hogy egy váratlan esemény fordulatot hozzon az életébe. Gyorsan és bátran kell cselekedni, de nem forró fejjel és meggondolatlanul. Az év végi hajrában valószínűleg igen sok munkát lesz kénytelen elvállalni. Remélhetőleg marad még ideje arra, hogy az így megkeresett pénzt az ünnepekre költse. Helyesen teszi, ha beiktat egy csendes hétvégét is, amikor otthon, egyedül (vagy szűk családi körben) pihen.
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
A Vízöntő számára a nyüzsgés-rohanás, társas élet jelenti a felüdülést. Lesz benne része bőven ezekben a hetekben. Emellett azonban szakítson időt az elvonulásra. Próbáljon meg rendszeresen néhány órát egyedül tölteni, hogy a közelmúlt eseményeit, történéseit megeméssze, megértse. Fontos továbbá, hogy ne pazarolja a pénzét felesleges dolgokra! Nem életbevágóan fontos mindenkit megajándékozni, a kozmetikustól az ételfutárig. Koncentráljon arra, ami/aki valóban fontos. A fontos személyeknek viszont keressen valami személyre szóló kedves meglepetést. A többieknek mehet a kör e-mail.
Halak (II. 20.- III. 20.)
Uralkodó bolygója, a Neptunusz végre direktbe kapcsolt, ez pedig érezhetően előmozdítja elakadt ügyeit. Minden esélye megvan arra, hogy kellemes ünnepi előkészületekkel töltse ezt a néhány hetet. Optimizmusa fokozódik, amint tapasztalja, hogy az élet egyre több területén indult el a pozitív változás. A nyüzsgést, pörgést, nagy társaságot azonban kerülje, amennyire ebben a mai világban ez lehetséges. Mindenképpen szakítson időt az elvonulásra, álmodozásra, csodavárásra! Ezúttal a csoda valóban a küszöbön áll.
                                                                                                                              Tóth Éva Ágota

                                                                                                                                  (+36 20 489 92 97)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez