Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657821
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. november 11.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Járókelők jelezték, hogy a Kacsóh Pongrác út 105. előtt egy parkoló személyautóból üzemanyag folyik az útra. A tűzoltók október 9-én délután homokkal mentesítettek.
Október 11-én délelőtt két személyautó karambolozott a Kerepesi út 140-142. szám előtt, senki nem sérült meg. A raj áramtalanítás után a helyszínt átadta a rendőrségnek.
A Róna utca és Erzsébet királyné útja sarkán egy személyautó jobb első kerekével munkagödörbe csúszott október 17-én délután. A tűzoltók kézi erővel segítették ki a kocsit az útra.
Október 19-én este 11 óra előtt a Mogyoródi út 36. előtt Renault Clio ütközött egy Mercedes tehergépkocsival. A raj a mentősökkel együtt emelt ki a roncsból egy személyt, aki súlyos sérülést szenvedett.
A Hősök terénél egy busz hátsó végén égő elektromos részét egy közeli busz sofőrje oltotta el október 20-án 12 óra 40 perckor. A tűzoltók a kifolyt üzemanyagot homokkal felitatták, a helyszínt a rendőrségnek átadták.
Október 22-én este a Mogyoródi és Miskolci út találkozásánál egy Toyota Corolla ütközött egy Mercedes személygépkocsival, három sérült került kórházba. A raj a kifolyt üzemanyagot homokkal mentesítette, majd megszüntette a forgalmi akadályt.
Október 27-én hajnalban személyautó karambolozott egy mentőautóval a Kerepesi út 26-nál. Egy súlyos, fej- és mellkasi sérülést szenvedett személyt a tűzoltók feszítő-vágóval mentettek ki.
A HÉV-szerelvény halálra gázolt egy személyt a Kerepesi út 130. előtt október 28-án 19 órakor. A raj a síneket elválasztó drótkerítés lebontása után kiemelte az áldozatot a sínek mellől.

Fakárok

A Szomolány utca 10-nél egy fa járdára és úttestre dőlt, a tűzoltók október 10-én távolították el.
Október 22-én délelőtt a Kalocsai utca 63-nál egy úttestre hasadt faágat fűrészeltek szét, amely TV-Internet-vezetéket szakított el. Szintén 22-én az Egressy út 17. előtt dolgozott a raj, ahol egy 8 méteres fa dőlt rá egy 6 négyzetméteres, használaton kívüli épületre.

Lakástűz

Október 21-én délután egy Kerékgyártó utcai társasház alagsori lakásában tűz ütött ki. Megégett a TV, függönyök, ágy, DVD, rádiós magnó, és az egész lakás kormozódott. A tűzoltók két személyt mentőálarcban mentettek ki a lépcsőházból.
Egy Erzsébet királyné úti, alagsori lakás konyhájában az elektromos tűzhelyen felejtették az étolajat, ami túlhevülve kicsapódott október 24-én reggel. Károsodott a konyhabútor, a helyiség festése; senki nem sérült meg.
November 3-án délben egy Gödöllői utcai családi ház konyhájában gyulladt ki a mikrohullámú sütő, személyi sérülés nem volt.

Lakásfelnyitások

Egy Zsivora parki, nyolcadik emeleti lakásból nem mutatkozott életjel a lakótól. A szomszédok kérésére a raj október 10-én éjjel hatolt be, ahol az illető mélyen aludt.
Október 15-én este a hozzátartozók kérésére a raj egy Nagy Lajos király úti, első emeleti lakó bejárati ajtaját törte fel.
Október 22-én este a Horváth Boldizsár utcában hatolt be a raj egy negyedik emeleti lakásba, melynek cukorbeteg lakóját a mentősök a helyszínen látták el.

Szeméttüzek

Október 25-én éjjel a Szentmihályi út 13-nál két 110 literes, égő kukát oltottak el egy D-sugárral. Másnap éjjel a Szentmihályi út 4-nél két szelektív hulladékgyűjtő tartály égett ki, a Jeszenák János utcában pedig egy zöld kuka.

Zárlat

Egy Ilka utcai ház első emeletén az elektromos kapcsolószekrényben kábelek égtek október 14-én. A tűzoltókat 10 óra 13 perckor riasztották a helyszínre.

Gázszag

Egy Telepes utcai, földszinti lakásból gázszagot jeleztek október 28-án délelőtt. A Gázművek szakemberei a konvektort leplombálták, a tűzoltók géppel kiszellőztettek.

Gáztűzhely

November 3-án este az Ormánság utcába szólt a riasztás, ahol a gáztűzhelyen lerakódott zsiradék beizzott, jelentős füstöt eresztve. A tűzoltók a füstölést megszüntették, és felhívták a lakó figyelmét a tűzhely kicserélésére.

 

XVI. kerület

Égő kukák

Az Avas utcában négy kuka teljesen, fél köbméter tűzifa részben elégett október 10-én este. A rajt 22 óra 53 perckor riasztották.

Közúti mentések

A Rózsa utca 27. előtt egy VW személyautó parkoló kocsinak ütközött, további két autó is megsérült október 13-án 19 órakor. Egy személyt megfigyelésre a Baleseti Intézetbe vitt a mentő.
Október 28-án este a Csömöri és Rákóczi út sarkánál személyautó karambolozott egy motorossal, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A raj áramtalanított és biztosította a helyszínt.

Páramentesítő

Egy Petra utcai családi ház alagsorában lévő bortároló kamrában kigyulladt az elektromos páramentesítő készülék október 16-án, a falak és a mennyezet kormozódott.

Fakárok

Az Ostoros út 2. szám alatti parkolóra dőlt egy fa, az ott álló Renault, Skoda, Ford személyautók megrongálódtak.
Szintén e napon a Mária utca 26. előtt hasadt faág az útra.
Október 24-én a Cibakháza utca 15-nél egy öt méter magasságban kettéhasadt fűzfa vezetékre dőlt.

Leszakadt antenna

A Vágás utca 14.szám alatti családi ház tetejéről a vihar kiszakította az antennát október 23-án. A tűzoltók kihúzós létra segítségével földre leeresztve megszüntette a vészhelyzetet.

Kábel

Október 29-én a János utca 109-nél egy helyi villanyszerelő távolította el a leszakadt távközlési kábelt, még a tűzoltók kiérkezése előtt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez