Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781929
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. október 15.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitás, betegmentés

A mentők és a rendőrség hívására egy Nagy Lajos király úti társasházhoz történt kivonulás szeptember 11-én. A harmadik emeleti lakásba az erkélyen keresztül hatoltak be, ahol súlyos sérült várta a segítséget.
Szeptember 23-án délután a Gvadányi úton egy zúzódásos sérüléseket szenvedett lakó bezárt lakását nyitották fel a mentősöknek.
Másnap egy Csömöri úti, földszinti lakás bejárati ajtaját feszítették fel a tűzoltók, utat adva a hatóságoknak. Bent egy elhunyt személyt találtak.
Október 6-án délelőtt rendőrségi kérésre törtek fel egy első emeleti lakást az Erzsébet királyné útján. Lakója három napja nem adott életjelet magáról – a lakásban senkit nem találtak.

Lehasadt ágak

Az Utász utcában egy VW Golfra szakadt faágat távolított el a raj szeptember 11-én kora délután.
Az Ond vezér útja 24-nél egy 15 méteres fa letört, lógó ága veszélyeztette a gyalogosforgalmat, amit szeptember 20-án XIV/létra használatával szedtek le.

Közlekedési mentések

A Zsálya utca 53. előtt kisteherautó karambolozott egy személygépkocsival szeptember 12-én este. Személyi sérülés nem volt, a forgalmi akadályt kézi erővel szüntették meg.
Szeptember 17-én délután 16 órakor személyautó ütközött egy motorkerékpárossal az Ajtósi Dürer sor 23-nál. A motoros súlyosan megsérült. Az úttestre nagy mennyiségű üzemanyag ömlött ki, a tűzoltók szabaddá tették az utat a forgalomnak.
Személyautó ütközött motorkerékpárral szeptember 18-án reggel a Szatmár utca 58. előtt, a motoros és utasa súlyos sérülést szenvedett.
Szeptember 21-én 11 órakor a Mexikói út és Thököly út sarkán Mazda személygépkocsi ütközött össze egy Suzuki Altoval. A tűzoltók két beszorult személyt feszítő-vágóval szabadítottak ki, két súlyos és egy könnyebb sérültet a Baleseti kórházba vitt a mentő.
Szeptember 28-án 10 órakor a Dózsa György út 1-nél Fiat típusú személyautó karambolozott egy robogóval, személyi sérülés nem történt.

Szeméttüzek

A Rákosfalva parkban kigyulladt a szemét egy fémkonténerben szeptember 16-án éjjel, egy gyorsbeavatkozóval oltották el.
Szeptember 25-én kora délután a Thököly út 65. előtt álló hulladékgyűjtőben égett a szemét.
Az Ajtósi Dürer sor 21-nél egy 1,5 köbméteres kuka égő tartalmát egy D-sugárral oltotta el a raj szeptember 30-án délután.
Október 5-én 18 óra körül zöld szemeteskuka égett az Angol utca 43. számmal szemben.

Büfé

Szeptember 30-án egy Gizella úti gyros-büfé elszívójának flexibilis alu csöve gyulladt meg, amit a dolgozók oltottak el egy porraloltóval.

Égő vezeték

Október 4-én egy Stubnya utcai családi ház tetőfelújítása közben meggyulladt az elektromos vezeték. A tüzet a raj kiérkezése előtt az Elmű emberei 6 kg-os porraloltóval oltották el.

Ki akart mászni…

A Füredi úton egy első emeleti lakás ablakán akart kimászni egy illető szeptember 18-án. A rajt 9 óra 56 perckor riasztották, addig maradtak a helyszínen, míg egy hozzátartozó meg nem érkezett.

Kapcsolószekrény

Az Újváros park 5-ben, az ötödik emeleten égett, füstölt az elektromos kapcsolószekrény október 7-én, majd magától kialudt. A tűzoltók átvizsgálták az emeleteket.

Nem füst volt…

Október 8-án 6 óra 44 perckor riasztották a rajt a Kalocsai utca 20/a-ba; a bejelentő szerint a lakóház pincéjében lévő gázkazán erősen füstöl. Átvizsgálták az épületet, füstre utaló jelet nem találtak. Kiderült, hogy az átfolyós vízmelegítő vízcsöve tört el, a víz ráfolyva a forró részekre gőzzé vált, ezt vélte a jelző füstnek.

 

XVI. kerület

Műszaki mentések

A Bodnár utca 16-nál egy faág kerítésre és T-Com vezetékre hasadt, szeptember 11-én távolították el.
Este negyed nyolckor hívták a rajt a Veres Péter út 135-höz, ahol két személygépkocsi ütközött. Az egyik autó a HÉV melletti árokba csapódott, VIII/daruval emelték ki.
Szeptember 15-én a Szent Imre utca 47-nél egy 15 méteres, házfalnak dőlt fát fűrészeltek szét XIV/létra használatával.

Rendőrségi hívásra

Szeptember 24-én reggel egy Bányász utcai, első emeleti lakást kellett kinyitni, eltörve a zárnyelvet. Bent egy halott fiatalembert találtak.

Hibás tűzjelző

A Bóbitás utca 46. alatti családi ház tűzjelzője hibásan bejelzett október 2-án délben. A kiérkező tűzoltók a megérkező tulajdonos segítségével jutott be az épületbe, amit átvizsgáltak, de tűzre-füstre utaló nyomot nem találtak.

Karambol

Október 3-án délután két személygépkocsi ütközött a Csömöri út és a Pálya utca sarkánál. Egy személy a vállán megsérült. A kifolyt üzemanyagot homokkal mentesítették, a forgalmi akadályt a tűzoltók megszüntették.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez