Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781858
   « Vissza

Lakossági fórum a körgyűrű bevezető forgalmáról

 « XVI.-XIV. kerületi hírek 
2007. február 22.
 
Nagy érdeklődés fogadta azt a lakossági fórumot, amelyet az M0-s körgyűrű által generált várható forgalomról tartott Kovács Péter polgármester és Szatmáry László, az 1-es körzet önkormányzati képviselője (lenti képünkön) február 19-én a Csömöri úti Szent Györgyi Albert Általános Iskolában. A fórumon elsősorban a közeli Pálya utcai lakótelep lakói vettek részt, akik mellett balsorsukra ott fut a Rákospalotai határút. A lakók korábban egy közeli logisztikai cég ellen vették fel a harcot, és akkor sikerült is a forgalmi zajtól megóvni otthonaikat. Az M0-s autópálya bevezető forgalma esetén már feltehetőleg nem lesznek ilyen szerencsések.
Tudvalevő, hogy a várhatóan nagy forgalmú körgyűrűnek a Nagytarcsai útnál, a 3-as főútnál (Kerepesi – Veres Péter – Szabadföld út) és a Rákospalotai határútnál lesz csomópontja, miután a Timur úti csomópontot az arrafelé lakók leszavazták. További le- és felhajtási lehetőségek az M3-as bevezető szakaszán és a XVII. kerületben állnak rendelkezésre. Miután Nagytarcsa erősen másfelé van, a Kerepesi út pedig a körgyűrű felhajtó forgalma nélkül is eléggé zsúfolt, józan gondolkodással is kitalálható, hogy a Rákos­palotai út csomópontja forgalmi szempontból jelentősen felértékelődik.
A leendő csomóponthoz jelenleg a Szentmihályi úttól (pontosabban a Szlovák út végétől) jelenleg egy földút vezet. Kovács Péter polgármester ismertette a terveket, melyek szerint a nagy forgalmú lehajtót az építők mindössze a Szentmihályi útig építenék meg, azután pedig mehetne, ki merre lát... Zugló irányából a csomópont elég érdekesen lesz így megközelíthető. A rávezető irány a Mogyoródi út, amely a belvárosi részen osztottan kétszer kétsávos, majd a Nagy Lajos király utat elérve kétsávosra szűkül – bár az is igaz, hogy egészen a Körvasút sorig nagyjából meg lett hagyva az út szélesítésének lehetősége. Itt, ahogy az út áthalad a vasúton, egyenesen nekimegy az ipartelep kerítésének, majd két éles kanyar után a Rákospalaotai határútban folytatódik, s a körgyűrű felé tartva elhalad közvetlenül a lakótelep mellett. A polgármester elpanaszolta, hogy a fővárossal folytatott tárgyalásai során ennek ellenére kétségbe vonták a kompetenciáját, mivel az út (jogilag) a XV. kerület területén halad. Pillanatnyilag se zajvédelem, se útfejlesztés nem szerepel a fővárosi tervekben, pedig feltehető, hogy a belvárosból elinduló autósok jelentős része ezt az egzotikus útvonalat választja majd az M0-s körgyűrűhöz. Az önkormányzat mindenesetre küzd valamilyen megoldásért, s ebben (láthatólag) az érintettek is támogatják. (F)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez