Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 csomó spárga, 15 dkg velőborsó, 1 nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 negyed zeller, 1 csokor petrezselyem, 25 dkg borjúcsont, 1 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 1 teáskanálnyi liszt, 5 dkg vaj, só A felszeletelt gombát a vajon a felmetélt petrezselyemzölddel megpárolunk, mikor félig puha, hozzáadjuk a zöldborsót. Közben a csontot 2 liter vízben a feldarabolt zöldségekkel jól kifőzzük, sózzuk, és leszűrjük. Ha a zöldborsó és a gomba puha, megszórjuk liszttel, megpirítjuk és feleresztjük a csontlével. Felforraljuk, közben egy bögrében összekeverjük a tojássárgáját a tejföllel, csontlével, majd keverés közben beleengedjük a levesbe. Beletesszük a zöldségeket, a zöldborsót, gombát levével. Még egyet rottyantunk rajta. Ízlés szerint citromlével ízesíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk! |