Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655059
   « Vissza

Horoszkóp (április 22-től május 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. április 2.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)
Sok alkalmazkodást és rugalmasságot kell tanúsítania a következő hetekben. Naponta új kihívások érik, mindenekelőtt az emberek változnak a környezetében, s ez a tény szokatlan feladatok elé állítja Önt. Kellő önbizalommal felvértezve mindent meg tud oldani, de szükség lesz önfegyelemre, tudásra és koncentrált figyelemre is. Törekedjen arra, hogy céljait, szándékait egyértelműen fogalmazza meg. Az akadályokat akkor tudja leküzdeni, ha legbelül megingathatatlan bizonyossággal rendelkezik. Hallgassa meg mindenki véleményét, vegye figyelembe mások érdekeit, de ne engedje ki a kezéből az irányítást! Ha sportol, tartson mértéket, nehogy balesetet szenvedjen.
Bika (IV. 21.- V. 20.)
Az idei születésnapja különlegesnek ígérkezik, és egészen új fejezetet nyit az életében – vagy valamit újrakezdhet, újra megpróbálhat. Lehet, hogy erről már „végleg” letett, most azonban ismét felkínálja az élet a lehetőséget. Természetesen kérdéses, hogy az Ön alaptermészetének – amely a nyugalmat, az állandóságot és a megszokott dolgokat díjazza inkább – mennyire felel meg a végtelen lehetőségek világa, ahol még minden ködös és kiforratlan. A fordulat a május eleji hosszú hétvégére várható, készüljön fel a meglepetésekre – már ha egyáltalán fel lehet készülni arra, amiről nem tudhatja, miféle esemény lesz. Kalandra fel! Optimizmus, derű, nyugalom!
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Uralkodó bolygója, a Merkúr turbó fokozatba kapcsolt, április utolsó hetében a Kosból a Bikába, majd alig két hét elteltével az Ikrekbe lép. Hasonlóképpen gyorsulnak fel Ön körül az események májusban. Számtalan új élmény, benyomás éri. Eddig ismeretlen emberek bukkannak fel a környezetében. Ha Ön mentes az előítéletektől, nyitott az újdonságokra és kész felülvizsgálni korábbi elképzeléseit, véleményét, akkor nagyos sikeres hónapja lehet. Segítségére lesz gyors észjárása és jó helyzetfelismerő képessége. Ha valamit be kell fejezni, le kell zárni, azt most úgyszintén gond nélkül megteheti.
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Gyűjtsön erőt azokhoz a teendőkhöz, amelyek küszöbön állnak, és hamarosan bekopognak. Ebben a hónapban lesz némi alkalma pihenni, hiszen két hosszabb hétvége is adódik. A családdal töltött idő mellett – ami oly fontos és kedves a Rák szülöttnek – találjon lehetőséget arra is, hogy egyedül maradjon. Azt talán mondanom sem kell, hogy a vízpart az ideális helyszín az elvonulásra és befelé figyelésre. Ezen kívül részt vehet valamilyen tanfolyamon vagy tréningen, ahol a lélek titkaira nyílik rálátása. Ne féljen leereszkedni a tudattalan mélységeibe – a sötétben megvilágosító élményben lehet része! Vagy legalább csináljon rendet a családi iratok és emlékek között.
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Bízhat saját erejében és képességeiben. Talán éppen túljutott egy nehéz időszakon, amikor rengeteg akadályt sikerült legyőzni. Ha nem válik elbizakodottá, hamarosan learathatja fáradozása gyümölcseit. Május első napjaira szervezzen valamilyen érdekes társasági programot. Utazzon el valahova, ahol még soha nem járt, vagy hívjon vendégeket, lehetőleg többféle, különböző embert. Új ötleteket és lehetőségeket hoznak az életébe. Az anyagi javak gyarapítására szintén alkalmasnak ígérkezik a május. A szerencse egy olyan személy képében érkezik, akit mostanában ismert meg, de mégis úgy érzi, mintha már régi ismerőse lenne.
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
A Merkúr száguldva haladása kissé zaklatottá teszi. Úgy érzi, kaotikussá vált az élete, minden felbolydult és átalakulóban van. Hallgasson az ösztöneire és a megérzéseire – igen, a racionális Szűznek is van ilyen! – tegye azt, ami elsőként eszébe jut. Vagy amit az éjjel megsúgtak az álmai. Ez a hónap nem az anyagiakról és az ésszerű döntésekről fog szólni, inkább egészen valószínűtlennek tűnhet. Olyasmi történik, amiről soha nem gondolta volna, hogy megeshet. Ha veszteség éri, jusson eszébe, hogy hamarosan valamilyen téren gyarapodás következik be. Ha kap valamit, ne felejtsen el hálás lenni érte.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
A Mérleg-szülött általában társasági ember, ez a hónap azonban az Ön számára nem kedvez a társas életnek. Ne erőltesse tehát a többszemélyes programokat. Jobban jár, ha Húsvétkor lemond arról, hogy minden családtagot végiglátogat vagy vendégül lát. A csendes elmélyülés, netán valamilyen művészi program, koncert, kiállítás, színházi előadás sokkal jobbat tenne a lelkének. A következő hosszú hétvégén ugyancsak javasolt valamilyen visszafogottabb elfoglaltság: kertészkedés, lakáscsinosítás, olvasás, hosszabb, több részes film megnézése… Május közepén váratlanul találkozhat valakivel, aki sok változást hoz az életébe.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Ebben a hónapban sokszor gyakorolhatja a szilárd jegyek jó tulajdonságait: a türelmet és a kitartást. Csak nyugalom, az idő Önnek dolgozik. Amit elhatározott, elkezdett, azt véghez fogja vinni akkor is, ha pillanatnyilag csak az akadályok tornyosulnak. A nőkkel való kapcsolata (bármelyik nemű legyen is Ön) furcsán, ellentmondásosan alakul. Lehetnek vitái az édesanyjával, a feleségével, a lányával, ezek az összetűzések azonban építően hatnak, ha nem riadnak vissza attól, hogy bizonyos problémákkal szembenézzenek. Párkapcsolatában döntő fordulatot hozhat május második-harmadik hete. Ez a nehéz döntések meghozatalának ideje.
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Megfontolt és összeszedett lesz. Igyekszik egyensúlyban tartani a munkát és a szórakozást, a testi és lelki folyamatokat, az adakozást és az elfogadást. Elképzelhető, hogy valamilyen tervét vagy szilárd(nak gondolt) meggyőződését meg kell változtatni. Ha erre kerülne sor, örüljön, hogy időben figyelmeztette a sors: rossz felé halad. Április végén rengeteg energiája lesz, vigyázzon, nehogy túlfeszítse a húrt vagy balesetet szenvedjen. Úgyszintén tartson mértéket evésben-ivásban, illetve – szép idő esetén – napozásban, kirándulásban. Fontos döntéseit, elintéznivalóit időzítse május 15-16-ra, ekkor szerencsével járhat, bármiről legyen szó.
Bak (XII. 22.- I. 20.)
Szorgalmas munkával és kitartással, bölcsen teszi a dolgát. Az értelem és a hasznosság motiválja cselekedeteit. Otthonában fontos változások történnek, amelyek sok feladatot rónak Önre. Emiatt most az ünnepek sem pihenéssel, szórakozással telnek, inkább az aktuális, vagy felgyülemlett munkák elvégzésére kerít sort. Nézeteltérése támadhat a szüleivel, idősebb hozzátartozóival. Ne vitatkozzon, figyelmesen hallgassa végig őket, aztán csendben cselekedjen a saját belátása szerint. Az eredmény Önt fogja igazolni – és a kételkedőket is megnyugtatja. A május 14-ei telihold alkalmas a családi kapcsolatai átgondolására.
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Sok örömben és kellemes élményben lehet része, feltéve, hogy nem vár túl sokat ettől a hónaptól. Bármit elérhet, amit nem akar mindenáron elérni. Találkozhat élete párjával, feltéve, hogy nem készül a találkozásra. Bármilyen szituációban kibontakozhat valamilyen nagyszerű dolog, amennyiben nem „lát bele” a történésekbe olyasmit, amit csak szeretne. Ugyanakkor érheti egy-két kellemetlenség is. Fontos, hogy ezeknek se tulajdonítson sorsdöntő jelentőséget. Semmi sem véletlen, de nincs mindennek korábbi életbeli, karmikus oka. Legyen óvatos az elektromos eszközökkel, ha valamelyik meghibásodik, szakszerűen javíttassa meg minél előbb.
Halak (II. 20.- III. 20.)
Valami nyugtalanítja. Talán elintézetlen ügyek, egy ígéret, vagy „csak” a bizonytalan jövő. A megoldás kétféle lehet. Vagy teljes intenzitással beleveti magát a hétköznapi teendőkbe, s ezzel eltereli a figyelmét arról, ami folyton a fejében kavarog – vagy épp ellenkezőleg. Elszalad a mindennapokból (a „valóságból”), és pihenéssel, kikapcsolódással távolodik el a problémáktól. A valóságtól való eltávolodást természetesen nem holmi káros szerekkel kell elképzelni, de egy koncert, vagy egy frissítő masszázs például csodákat tehet. A nagy, sorsfordító események aligha ebben a hónapban esedékesek.
                                                                                                                        Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez