Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662801
   « Vissza

Kerületi ügyek országos szinten

 « Portaszolgálat 
2014. február 17.
 

Egy parlamenti képviselő elsődleges feladata az országos köz- és szakpolitika. Természetesen helyi ügyekkel is kell foglalkoznia, de véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a képviselők, sokszor a törvényesség határát is súrolva lobbiznak helyi gazdasági érdekcsoportokért, azt közösségi érdeknek álcázva – nyilatkozta lapunknak Mizsei László. A Lehet Más a Politika XVI. kerületi jelöltjének is vannak elképzelései arról, hogy az Országgyűlésbe kerülve milyen kerületi ügyeket segítene elő. Például mérete és költsége miatt biztosan országos szintű beruházás lenne a metró és a gödöllői HÉV vonalának összekötése, valamint az Örs vezér tere és Cinkota közötti pályaszakasz föld alá süllyesztése, mert a sínek gyakorlatilag kettévágják a kerületet; ezt Mizsei László mindenképpen kezdeményezné képviselőként. Az elővárosi vasútrendszer fejlesztése sem csak helyi ügy; ennek a kerületet érintő része lehetne, ha a Pálya utca és a Csömöri út kereszteződésében P+R parkolót építenének ki, így az autósok és a busszal érkezők a vonatra átszállva 10-15 perc alatt a Nyugati pályaudvarra érhetnének, és ezzel megszűnhetne a kilométeres kocsisor reggelente a Csömöri úti felüljáró előtt. A politikus elsődleges fontosságúnak tartja, hogy a Kertváros megmaradjon a pihenésre, rekreációra alkalmas területnek, ezért a nagy forgalmat okozó, vagy környezetszennyező ipari vállalkozások idetelepülését továbbra sem támogatja. A főváros egyik tüdejének számító XVI. kerületben is egyre nagyobb a beépítettség, ezért Mizsei László országosan is a települési szabályozás szigorítását tartja indokoltnak a zöld felületek megvédésére, mivel a probléma is országos méretű. 

kepfile

Mizsei László

    A repülőgép-zajra vonatkozó kérdésünkre a képviselő-jelölt azt mondta: eleve nem kellett volna a Ferihegyi 2-es terminált ilyen közel építeni a lakott területhez. Most is csak az a szerencse, hogy a világgazdaság állapota nem kedvező, mert különben még nagyobb lenne a forgalom. Képviselőként nem támogatna semmilyen további forgalmat növelő reptérfejlesztést, és azt sem, mint az egyes tervekben szerepel, hogy Budapest az Ázsiából érkező gépek egyik tranzitközpontja legyen, mivel további lég és zajszennyezéssel járna. Esetleg akkor, ha a fővárostól távolabb épülne új terminál, és ez mentesíthetné legalább a teherforgalom zajától a környéken élőket.
    Paks bővítését mindenképpen megakadályozná Mizsei, mert szerinte az nem szolgálja az ország érdekeit. Az LMP eddigi álláspontját megerősítve hangsúlyozta: nem szabad tovább fokozni az energiafüggőségünket, hiszen a magyar energiaigény 74 százalékát már így is Oroszországból elégítjük ki; a szén, a kőolaj, a földgáz, az áram java részét és Paks 1 fűtőelemeit onnan vásároljuk. Ehelyett az energiatakarékosságot növelő beruházásokat (hőszigetelés, korszerűsítés, stb.) és a megújuló energiaforrások (víz, szél, nap, geothermia) kiaknázását támogatja; ezzel többet lehetne megspórolni, mint a rezsicsökkentéssel és ráadásul nagyságrendekkel több, valódi, tartós megélhetést biztosító munkahelyet is teremtene – fogalmazott.

Erősödik az LMP

    A Századvég legfrissebb pártpreferencia-kutatásának tanúsága szerint az LMP az ellenzéki összefogás legnagyobb nyertese. A párt támogatottsága január végére átlépte a parlamenti bejutási küszöböt. A január végén készített kutatás szerint a baloldali összefogás alig erősebb közös listával, mintha a pártok külön indulnának az országgyűlési választásokon. A baloldali közös listára jelenleg a választókorúak 20 százaléka szavazna. Ide tartozik, hogy a kampányról tartott konferenciát a Republikon Intézet a demokratikus ellenzéki pártok részvételével Budapesten. Ezen Schiffer András, az LMP társelnöke kijelentette: az Összefogásnak bő egymillió olyan választót kéne maga mellé állítania, aki 2010-ben nem rá szavazott. A 2010 előtti panoptikum figuráival ez nem megvalósítható: névtelen, fiatal politikusok előtérbe állításával többre mentek volna – fogalmazott.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez