Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658222
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. december 10.
 

XIV. kerület

Égő szemét, hulladék

A Kerepesi út 50-ben, a négyemeletes ház földszinti szeméttárolójában égett a szemét november 11-én hajnalban.
November 28-án reggel egy Erzsébet királyné úti első emeleti lakásban felújítási munkálatokból visszamaradt hulladék égett az előszobában. Egy vízcső megolvadt, a szobai ajtó megégett, a falak és a mennyezet bekormozódott. A kár kb. 200 ezer forint.

Segítség a rendőrségnek, mentősöknek

Az Istvánmezei út 8-nál a tűzoltók biztosították a helyszínt a rendőrségnek november 13-án.
Másnap késő délután egy Egressy úti lakást nyitottak fel az erkélyajtón át behatolva, mert az idős lakó elesve nem tudta beengedni a mentőket.
November 18-án egy Lengyel utcai lakó kizárta magát lakásából, a raj az erkélyajtó felfeszítésével ment be.
Hatósági kérésre november 19-én egy Pitvar utcai, földszinti lakást nyitottak fel, éjjel pedig egy Gyarmat utcait, melyben egy súlyosan sérült ember várta a segítséget.
November 22-én egy Újváros parki, nyolcadik emeleti lakást törtek fel, melyben a lakó súlyosan megsérült.
November 29-én délután a Zsivora parkban egy sérült, túlsúlyos beteget hozott le a raj a mentősöknek.
Szintén november 29-én egy idős beteg nem tudta beengedni a mentőket Örs vezér terei lakásába, a raj a kamra rácsát leszerelve hatolt be.
December 3-án egy Angol utcai lakást törtek fel, bent egy elhunyt személy volt.

Közlekedési mentések

November 14-én 3 óra 37 perckor riasztották a rajt az Olaf Palme sétányhoz, ahol a Műjégpálya területén egy Mercedes típusú teherautó dízel motorja teljesen, felépítménye részben leégett. Délután a Kacsóh Pongrác úti felüljáróhoz ment ki a raj, mert egy ismeretlen járműről leesett egy ötliteres ballon, melyben ipari sósav volt. A 20-30 méteren szétfolyt anyagot mentesítő szerrel hatástalanították.
November 15-én hajnalban az Egressy tér 1. előtt villanyoszlopnak ütközött egy Toyota Yaris, személyi sérülés nem történt. A raj áramtalanított, a kifolyt olajat homokkal felitatta.
November 28-án a Laki Adolf utca 41-nél parkoló Toyota Corolla motorteréből ömlött a füst. A tűzoltók felvették a kapcsolatot a tulajdonossal és elmondták: ennél a típusnál az állófűtés okozhat ilyet. Ennek leállítása után megszűnt a füstölgés.

Lakástüzek

November 19-én este egy Besnyői utcai, földszinti lakás nappalijában csaptak fel a lángok, égtek a bútorok, egy TV, egyéb használati eszközök. Kormozódott a lépcsőház, a füst több lakásba behatolt. A hatodik emeleti tetőtéri kijárat füstelvezető ráccsal volt lezárva szabálytalanul, ez nehezítette az oltást. Egy öthónapos csecsemőt a mentők kórházba vittek kivizsgálásra.
November 21-én este egy Nagy Lajos király úti lakás szobai függönye égett, amit a raj kiérkezése előtt eloltottak a háziak.

CO-gáz

Egy Hungária körúti lakásban bejelzett a CO-érzékelő november 21-én délután. A tűzoltók a gázkészüléket lezárták, a műszerek ártalmas gázkoncentrációt mutattak ki. Géppel kiszellőztettek és átadták a terepet a Gázművek és az Elmű embereinek.

Meggyulladt a kazán

December 2-án a Csernyus utca 59-ben kazánt hegesztettek a négyemeletes lakóépület tetőterében. A művelet közben meggyulladt a kazán szigetelése, amit a dolgozók porraloltóval eloltottak. A raj a tetőteret hőkamerával átvizsgálta, rejtett izzást nem tapasztalt.

 

XVI. kerület

Zárlat

Egy Iglói utcai családi ház külső falán lévő villanyóra szekrénye gyulladt ki november 16-án éjjel. Károsodott a falazat és öt négyzetméteren az eresz alja. Sérülés nem történt.

Kigyulladt a lomb

November 20-án kora reggel a Margit utca és Sarjú utca sarkánál egy köbméternyiösszehordott égő-izzó szemét és falevél-halmot oltottak el egy D-sugárral.

Olajsütő

December 1-én délelőtt a Cékla utcában egy családi ház konyhája melletti tárolóban beizzott az olajsütő, amit a lakó áramtalanítással megszüntetett.

Téves jelzés

A Csókakő utca 35. szám alatti ipartelepen bejelzett a tűzjelző december 1-én este. A raj a biztonsági őrrel együtt átvizsgálta a terepet, tűzre, füstre utaló jelet nem találtak. A készülék valószínűleg a gázkéményből kicsapódó párát érzékelte füstként.

Nem volt gáz

December 3-án este bejelzett egy Szent Korona utcai családi ház CO-érzékelője. A tűzoltók a házban és a tetőtérben méréseket végeztek, gázkoncentrációt nem tapasztaltak, és senki nem panaszkodott szédülésre, rosszullétre sem. A riadalmat a meghibásodott jelzőberendezés okozta.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez