Helyi Hírek - Független folyóirat   2019.03.22. péntek
Beáta, Izolda, Lea
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 13233207
   « Vissza

Húsos bableves

 « Receptek 
2013. november 18.
 


Hozzávalók: fél kg marhahús, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 kisebb fej hagyma, 1 kisebb póréhagyma, 1 üveg zöldbab, 20 dkg beáztatott fehér bab, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csipet tárkony, késhegynyi törött bors.
A húst kockákra vágjuk, lisztben megforgatjuk, nagyobb edényben forró olajon jól átsütjük. Hozzákeverjük a karikára vágott hagymákat, rövid ideig pároljuk, majd felöntjük másfél liter kockából készült húslevessel. Beletesszük a tárkonyt, a fehér babot, és lassú tűzön megfőzzük. Amikor a hús is, a bab is puha, beletesszük a zöldbabot levével együtt, és pár percig forraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A zúzott fokhagymát elkeverjük egy csipet sóval, a tejföllel, ebből teszünk tálalás előtt minden tányérba egy evőkanálnyit, és erre merjük rá a forró levest.

                                                                                                                  Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Apro-link.jpg
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
Legutóbbi lapszámunk - 2019. március 20.
2019. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Credo Együttes
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez