Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779347
   « Vissza

Horoszkóp ( július 22-től augusztus 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. július 18.
 

 Kos (III. 21.- IV. 20.)
Az Oroszlán havában előtérbe kerül a család, az otthon szerepe. Érdemes augusztusra időzíteni a családi nyaralást is, mivel ekkor igazán ki tudja magát pihenni, fel tudja magát tölteni szerettei közelségében. A leginkább Önhöz illő pihenési forma – ha lehetősége van rá – egy külföldi út lehetne, mert így valóban más levegőt szívhat, másként rezgő, érző, gondolkodó kultúrával, emberekkel találkozhat és ez valóban új élményeket és feltöltődést hozhatna. A Kos-jegyűek általában hirtelen emberek, most azonban képes az adott indulatai kezelésére, vagy azok elnyomására, a véleményét nem kell elrejtenie, csak a tálaláson kell finomítania, erre kiváló időszak ígérkezik.
 Bika (IV. 21.- V. 20.)
Okos, vagy szép legyek? – kérdezheti egy Bika-jegyű hölgy az Oroszlán-havában. Meg kell találnia önmagában mindkét szerepszemélyiséget úgy, hogy gondolatait és elemző képességét éppannyira használja, mint ad hoc jelentkező szenvedélyét valamivel kapcsolatban. Ha például olthatatlan vágyat érez valamilyen Önt szépítő dolog megvásárlására, akkor enged a kísértésnek, de csak egy bizonyos pontig, például meghatározza, mennyit költene maximálisan. Össze kell rendezze az okos gondolatokat, a szépségre törekvő vágyakkal, hogy e kettő szerepszemélyiség kézen fogva és nem ökölbe szorított kézzel egymás ellen harcoljon.
 Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Az Oroszlán havában a pénzügyek terén a tehetetlenség érzése fogalmazódik meg Önben. Úgy érzi, többre lenne szüksége, mint amije van, mégsem jönnek a várva várt lehetőségek, nem tud új üzleteket kötni, ezáltal több anyagi forráshoz jutni. Nagy valószínűséggel nem az augusztus lesz az az időszak, amikor áttörést érhet el az anyagi területen. Próbáljon meg megelégedni azzal, amit a pénztárcájában talál és találja ki ebből a pénzből, milyen nyaralásra futja. Ha idejét arra fecsérli, hogy duzzog a félig üres pohár láttán, nem fog tudni a szerényebb költségvetésből sem egy hosszú hétvégét, sem egy-egy napot feltöltődéssel tölteni. Van, hogy át kell fogalmaznunk a bennünk élő vágyképet és egy szerényebb megoldást választani.
 Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Eseménytelenebb hónap következik az Oroszlán-havában a „Rákocskák” számára és ne gondolja azt, hogy ez feltétlenül rossz. Jelenleg pont ott van, ahol lennie kell és Ön is képes megelégedni azzal, amit maga körül lát. Sem nem túl jó, sem nem túl rossz időszakot ígérnek a csillagok. Ezek a rövidke pihenő idők alkalmasak arra, hogy elengedje magát és csak ússzon az árral arrafelé, amerre a víz sodorja. A jól bevált, megszokott dolgok működnek és a megszokott dolgok mellé a szokásos anyagi juttatást kapja meg. Be kell látnia, hogy a drámai mélységű érzelmeknek sem lehet minden esetben helye az életben, mert könnyen kiéghetünk ebben az állapotban. Az Ön megerősítése: Minden úgy jó, ahogyan van!
 Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
A Nap, az Oroszlán uralkodója végre saját jegyébe lép, ahol jól érzi magát, mégis sokféle negatív körülmény közepette kell ezt a jó érzést megtartania. Mondhatjuk úgy is, hogy az élet eseményei nem igazán teszik boldoggá, mégis lesz elég ereje felülemelkedni azokon. Nem megoldani, hanem felülemelkedni! Ez nagyon fontos különbség. A bolygók arra utalást nem adnak, hogy az Önt körbevevő nehézségek feloldásra kerülnek, arra viszont igen, hogy gyors és briliáns gondolatokkal fogja tudni átterelni önmagában a nehézségekről alkotott véleményt a pozitív oldalra. Képes lesz optimistán tekinteni a világra és ez önmagában egy rendkívüli képesség!
 Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Figyelme a családja felé terelődik. Segítségre és támogatásra számíthat szeretteitől. Legszívesebben róluk beszélne a munkahelyén, a barátainak. Foglalkoztatja az otthon melege, valóban becsüli és értékeli azokat, akik Ön mögött, vagy Ön mellett állnak. Ha nincs párja, akkor is megjelenik a társ hiányának érzése, ami arra jó, hogy be tudja teremteni a várva várt párkapcsolatot. Lesz lehetősége olyan társat találni, aki hosszú távon partnere és barátja, segítője és házastársa lehet. A megszokottnál érzelmesebb lehet, háttérbe szorulnak a racionalitás merev és jól konstruált gondolatai – amik jellemzők a Szűz napjegyűekre –, előtérbe kerülnek a meghitt és mély érzések.
 Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Túl sok a rettegett, félelmetes gondolat a lelkében. Aggódik, hogy elveszítheti a párját, illetve fontos személyeket az életéből. Ez az állandó aggodalom és rettegés megviseli és labilissá teszi. Ráadásul ezeket az érzéseket „mérlegségéből” kifolyólag nehezen tudja kiadni önmagából. Kívülről mosolyog, belül viszont tépelődik. Szükséges lesz találni valamilyen formát annak, hogy legalább ki tudja kommunikálni a félelmeit. A csillagok azt jelzik, hogy olykor-olykor túlzottan szögletesen próbálja nézni a világot. Mivel ez a szögletesség nem valódi lényéből fakad, nem is igazán tudja, hogyan kell jól csinálni. Egy biztos, ha túl sokáig mantrázza a félelmeket, azok be is fognak következni!
 Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Utaznia kéne, méghozzá külföldre. Ha lehetősége nyílik rá, ragadja meg az alkalmat és szellőztesse ki gondolatait egy utazással. A csillagok azt mutatják, hogy anyagiak terén nem érzi túlzottan szerencsésnek magát, de nemsokára fordulhat a kocka, így lehetőség van a változásra. Próbálja meg megragadni az újdonságok nyújtotta lehetőségeket, melyekből a későbbiek során pénzt, és ezáltal új élményt tud majd varázsolni önmagának. Rosszabbnak ítéli meg helyzetét a világban, mint amilyen az valójában. Fordulóponthoz ért, itt az ideje a mozdulásnak, az, hogy merre, a spontán lehetőségek fogják megmutatni.
 Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Már majdnem jó lehetett volna, mikor mégsem lett az! Nagyjából ez a hónap üzenete. Ígértem az előző hónap leírásában könnyítést, de augusztusban megkérdeztetések várják a Nyilas-jegyűeket. Az Oroszlán havában egy visszatérő kellemetlenséggel találják szemben magukat, méghozzá olyan megoldatlan dologgal, aminek megoldását régebben elodázták. Most itt az alkalom, hogy felszínre kerüljön egy mélyen érintett probléma, melyet nem letakarni kell egy nagy piros vödörrel, hanem kigyomlálni a gyökerétől fogva. Gondoljon bele, mennyivel egyszerűbb lenne kikommunikálni, elmondani annak a véleményét, akinek fél a reakciójától. Itt az idő, beszéljen!
 Bak (XII. 22.- I. 20.)
Félelmei enyhülnek és ez nem csupán az égiek áldása. E mögött kemény önvizsgálat, problémába merülés, önfejlesztő munka áll. Mondhatjuk, hogy előre tudott lépni és könnyebben fejezi ki önmagát saját igényeivel kapcsolatban?! Problémáit úgy oldja meg, hogy megvizsgálja azokat, nem pedig elodázza a megoldást és cselekedetet. Nagyszerű lehetőségekre, hosszú távon megtérülő izgalmas ajánlatokra, jó hangulatra, belső kiegyensúlyozottságra számíthat. A sok munka most megtérülni látszik, a megbecsülést és az anyagi jólétet egyaránt magának tudhatja majd. Nem kell igazából túl sokat tennie ahhoz, hogy az élet ajándékai az ölébe hulljanak, mert ezekért az ajándékokért már megdolgozott.
 Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Bepörgetné és magasabb fokozatra állítaná az emberiséget, hogy végre értsék meg amiről beszél. „Gyerünk, gyerünk” – mondja. Hivatásában lel most nyugalomra, ott pörög az élet, folyik a munka, történnek a dolgok. A lassúság, a türelemre intés, az újra ugyanazt és ugyanazt végző emberi automatizmus lefárasztja, de elsőként idegessé teszi. Még mielőtt állandóan dühös lenne, hagyja ott ezeket a helyzeteket és csináljon olyat, amiben egyedül tud célokat elérni, aztán majd csatlakoznak Önhöz a többiek. Ön jó csapatjátékos, de lássa be, túl gyors másokhoz, viszont ez nem ok arra, hogy Ön most lelassuljon! Tartsa meg a sebességét anélkül, hogy mások lassúsága miatt idegeskedne!
 Halak (II. 20.- III. 20.)
Szépen lassan beérni látszik a kedvező időszak. Augusztus elején egy nehéz döntést kell meghoznia, fordulópontra érkezett az élete. Van valami, ami a szőnyeg alól kikandikál és megoldást keres, utat tör magának. Ezen kívül építő, szépítő hónapra számíthat, ne feledje, hogy nem kell lelkifurdalást éreznie azok miatt, amik nem Önhöz tartoznak. Ha kirándulni megy, sem kéri meg a barátait, hogy adják oda Önnek az összes hátizsákot, hogy felvihesse a hegytetőre helyettük. Forgassa magában a gondolatot, hogy Ön minden jót megérdemel. A pihenés, nyaralás, vagyis az önmagáért való öröm pedig ne maradjon ki a hónap megélései közül, tegyen érte, hogy megtalálja az igazi feltöltődési formát. Legfőképp vízpartot ajánlanék!     

                                                                                                                                   Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez