Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659936
   « Vissza

Birkózógála kertvárosi sikerekkel

 « Portaszolgálat 
2013. május 16.
 

kepfile
     

    A Szerb Antal Gimnázium tornacsarnoka univerzális helyszínnek számít. Korábban rendeztek már erőemelő országos bajnokságot, szumóversenyt, és vívóversenyt is a létesítményben, a csapatversenyekről nem is beszélve.
     Legutóbb április 27-én népesült be a csarnok, ekkor ugyanis a 2002-ben és 2003-ban született fiatalok országos birkózó bajnokságát rendezték Cinkotán. A házigazda, a verseny szervezője a Kertváros SE volt, mely idén már a harmadik rangos birkózóeseménynek adott otthont. Februárban egy junior szabadfogású rangsorversenyt rendeztek, márciusban pedig a szumósok vették birtokba a létesítményt. Az április 27-i diák kettes korcsoportú országos bajnokságon 217 induló volt. Forray Attila, a KSE vezetőedzőjének tájékoztatása alapján a kerületi birkózóklub hét versenyzővel képviseltette magát.
     A srácok pedig alaposan kitettek magukért, hisz a hétből öten pontszerző helyen fejezték be a versenyt. A 29 kg-os súlycsoportban Barna Zsombor, a 42 kg-ban pedig Rein Miklós is 5. lett. Az 54 kg-osoknál Kisberdó Balázs, míg a 69 kg-soknál Ónodi Tamás egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az i-re a pontot pedig a nehézsúlyú (+69 kg-os) Bata Mártonnak sikerült feltennie. Ő ugyanis a nap utolsó döntőjében egy látványos mérkőzésen abszolút vesztett állásból – az ellenfele az első menetet megnyerte, a másodikban pedig már 5-0-ra is vezetett ellene, mikor Marci 20 mp-cel a vége előtt kétvállra fektette őt – sikerült megfordítania, és ezzel a versenyt is megnyernie.
    A rendkívül izgalmas döntőt Kovács Péter polgármester is végigszurkolta, aki az eredményhirdetésen Bacsa Péter elnökkel és Lengyel László alelnökkel közösen az érmeket is átadta a nyerteseknek.
    A versenyen több díszvendég is részt vett. Borovitz Tamás a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kört, Ancsin László kerületi jegyző elnökségi tagként a Magyar Birkózó Szövetséget, Hóbor Béla röplabda-játékvezető, a KSE röplabdaszakosztályát, Kruj Iván nemzetközi versenybíró, a Fradi birkózóinak egykori vezetője pedig magát a magyar birkózósportot képviselte. A diákversenynek azonban mégsem ők, hanem Módos Péter személyében egy olimpiai bronzérmes birkózó volt a sztárvendége. A Kertvárosi SE legfrissebb igazolása – Péter leigazolását februárban jelentette be a kertvárosi klub – egy komoly vállműtéten van túl, s bár gyógyulófélben van már, a nemrég befejeződött birkózó Európa-bajnokságot, illetve a cinkotai verseny másnapján rendezett országos bajnokságot is ki kellett még hagynia.
   Péter azonban bizakodóan tekint a jövőbe, mint mondta, májusban már teljes terhelést kap, így nagy valószínűséggel a válogatottal együtt ő is elutazhat majd júniusban az Egyesült Államokba, ahol egyrészt edzőtáborozni fognak, másrészt egy versenyen is részt vesznek majd. A legfontosabb célja azonban, hogy a szeptemberi budapesti világbajnokságra teljesen egészséges legyen, mert London után a hazai közönség előtt is mindenképpen érmet szeretne szerezni. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez