Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774796
   « Vissza

Rabolják az utcán az ékszereket

 « Rendőrségi hírek 
2013. május 16.
 


     Május 4-én a Sasvár utca és Batsányi utca kereszteződésében levő buszmegállóban egy férfi kitépte egy buszra várakozó idős hölgy nyakából a nyakláncát, majd megpróbált elfutni a zsákmányával. Pechére a sértett segélykiáltását többen is meghallották, akik azonnal a menekülő után mentek, és a Sasvár utcában utolérték, majd a rendőrök kiérkezéséig visszatartották az elkövetőt. A nyaklánc megtérült, a tolvajt pedig előbb őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. Ez az eset tehát happyend-del végződött, de ennél a bűncselekményfajtánál nem ez a jellemző. Erre hívták fel a rendőrségen is a figyelmünket, ahol néhány tanácsot is adtak annak érdekében, hogy a potenciális sértettek (az idős korosztály tagjai) elkerülhessék az ilyen eseteket.
     – Sajnos arra nem kérhetjük a lakosságot, hogy mielőtt az utcára lépnek, az értékeiket, és az ékszereiket hagyják otthon – mondta Keller Éva, a kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Arra azonban fel tudjuk hívni a figyelmet, hogy legyenek körültekintőbbek, főleg az idősebb emberek. Ők könnyű célpontnak bizonyulnak a bűnelkövetők számára, emiatt mindig figyeljenek a buszon, leszállás előtt ellenőrizzék, hogy nem követik-e őket. Amennyiben megoldható, ne menjenek egyedül ügyeiket intézni, bevásárolni, orvoshoz. Ha mégis megtörténik a cselekmény, próbáljanak meg minél több mindent megfigyelni az elkövetőn. Nyilván ez a felfokozott idegállapotban és az ijedtség miatt nem könnyű. Azonnal hívják a rendőrséget, és a helyszínen kérjenek segítséget, mert minél többen látják az elkövetőt, a menekülési útvonalát, annál könnyebb az elfogás.
     A nyaklánckitépés nagyon „divatos” bűncselekménnyé nőtte ki magát. Ma már egyre nagyobb számban fordulnak elő ilyen bűnesetek, melyek jellemzői közé tartozik a váratlanság, a gyorsaság, a határozottság és a láthatatlanság. Emiatt nagyon nehéz is védekezni ellene. A rendőrség elsősorban a megelőzésre próbálja helyezni a hangsúlyt. A fenti példa viszont bizonyítja, hogy összefogással még a fantom elkövetők ellen is eredményesen lehet küzdeni. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez