Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665420
   « Vissza

Horoszkóp ( április 22-től május 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. április 18.
 

 Kos (III. 21.- IV. 20.)
Ha az előző hónap, a Kos-hava meghozta Önnek a várva várt szerelmet, fontos, hogy ne erőltesse azonnal az összeköltözés gondolatát. A túl gyors tempóval ugyanis elronthatja a dolgot. Talán a napfényhiány, az egyelőre elmaradt tavasz depresszióssá teheti, így megpróbálja magát az otthontól távol a munkahelyén, a munkájával feltölteni. Azáltal, hogy feladataiba ennyi energiát fektet, megláthat bizonyos munkahelyi hiányosságokat, elrejteni kívánt titkokat, hibákat, amiket felettesei tudomására is hoz. Mondhatni túl buzgó munkaerő.
 Bika (IV. 21.- V. 20.)
Kellemes hangulatú, mély beszélgetések, meghitt baráti találkozók, valódi érzelmekkel fűszerezett időszak várható. Társával – legyen szó akár új, vagy már meglévő kapcsolatról – minőségi időt tudnak együtt tölteni. A csapatmunka, a másokkal való közös eszmecsere, tanulás, feladatmegoldás az, ami előrébb viheti. Szívesen is tölti idejét hasonló világképet alkotó emberekkel. Ön melegséget, reményt, segítő kezet tud nyújtani a rászoruló ismerősöknek, most valóban érdeklik a társadalmi ügyek, a dolgok mögött rejlő okok.
 Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Egy fontos projekt az életében a vége felé közeledik. Lassabban halad, mint szeretné, ugyanakkor most már biztos benne, hogy be tudja fejezni, amit elkezdett. Talán nem is baj, hogy lassítják a szokásos „Ikrek tempót”, mivel így precízebb, kifinomultabb, részletekben gazdagabb munkát tudhat majd maga mögött. Az pedig, hogy félelmek gyötrik  bizonyos részletekkel kapcsolatban (Vajon jól oldottam-e meg ezt és ezt?), teljesen természetes érzés, hiszen egy dologra gyakran többféle megoldás is lehetséges. Örüljön, hogy pontot tehet egy Önnek fontos ügy végére.
 Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Sokat alszik, szinte állandóan álmos. Ez egyrészt lehet a kimerültség jele, valamint segítség is arra nézve, hogy az álmokban keresse és várja a megoldatlan helyzetekre a kiutat. Elalvás előtt – akár egy délutáni szieszta alkalmával – határozza el, hogy képes megálmodni a „hogyan-t” és meglátja sikerülni fog. Új lendületet vehet a szerelmi élete, lehetősége nyílik esetleg kihűlőben lévő kapcsolatát újra ébresztenie, vagy egy új szerelmet vonzani az életébe. Ahhoz hogy a Bika-havában kiegyensúlyozott legyen, mindenféle pihenési lehetőséget azonnal meg kell ragadnia!
 Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Egyedül is van és mégse. Egyedül érzi magát, mert nem igazán talál közös kommunikációs utat a barátaihoz, úgy is fogalmazhatnánk, hogy szó szerint nem hallja meg, miről beszélgetnek a „többiek”. Ugyanakkor alapvetően jól érzi magát ott, ahol most van, vagyis nem feltétlenül van szüksége más társaságára. Étel, ital, meleg legyen, nagyjából ennyi, ami fontos a boldogsághoz – ez nem lealacsonyítása az Ön igényeinek, de jelen esetben képes megelégedni az alapvető szükségletek kielégítésével. A pénzügyekkel még mindig gondban lehet, régi – talán be nem fizetett – számlák, vagy tartozások lebegnek a feje felett, így ezek rendezése szükségszerűvé válhat.
 Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Jelen időszakban számot vet anyagi javairól, ezáltal számot vet arról, hogy hol áll most a társadalmi ranglétrán. Összeszámolja, mit ért el eddig, mik azok a vagyontárgyak, ingóságok és ingatlan(ok), ami az Ön szorgalmát és erejét dicsérik. Ezáltal fog dönteni, hogy váltson-e munkát, akarjon-e feljebb és feljebb törekedni, vagyis egyértelműen értékel, majd a későbbiek során új célokat tűz ki maga elé. Remélhetőleg nem áll rosszul, ha körbetekint.
 Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Az életből csak az örömök érdeklik. Ez kissé szélsőséges viselkedésre ad okot. Menekül minden elől, ami akár csak egy rövid ideig is kellemetlen az Ön számára. Ezáltal elmismásolhatja a napi teendőket, a hétköznapi megoldandó feladatokat, mondván „ne energetizáljuk a rosszat”, ugyanakkor tudnia kell, hogy csak menekül attól, hogy éljen. Ha Önt ebben a hónapban keresnék, akkor valószínűleg egy wellness fürdőben, vagy kozmetikusánál, vagy vásárlás közben, illetve ruhavásárlás közben csíphetnék nyakon. Többet költ, mint amennyije van, vigyázat, bankkártyákat otthon hagyni, vagy limitálni a napi költést!
 Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Nyugalmat és kényelmet szeretne, de pont ezt a kettőt nem tudja elviselni. Ide-oda csapódik a hónap során, hol túldolgozza magát, hol pedig a száz százalékos (h)enyészetnek hódol. Úgy érzi, kevés dolgot ért el, nem értékeli sem a családját, sem az anyagi javait túl nagyra. Mondhatnánk, hogy alapvetően a hibákat látja mindenben. Ezzel azonban csak újra és újra generálja a rossz érzést önmagában, vagyis a Bika-havában az örök elégedetlen szerepkörét teljesíti be, éli meg.
 Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Kétféle, teljesen ellentétes érzés uralja a Bika-havát. Az egyik a racionális, ésszerű gondolatok, melyekből adódóan döntene egyféleképpen, ám amikor valójában ki kéne mondania az ésszerű érveket, jön a másik oldal, a feltétel nélküli szeretet gondolata és azt mondja „Áh, ugyan ezt és ezt még el kell viselnem”. Vagyis nem történik semmi igazából, mert sem az ésszerűségből adódó döntést nem tudja vállalni, sem pedig a feltétel nélküli szeretet minőségét nem tudja megélni (ez utóbbit nem is kellene). Így marad a belső feszültség, melyből kifelé nem sok minden látszik a külvilág számára. Egyszer végre már a sarkára kéne állnia és egy utat választva végig is menni azon!
 Bak (XII. 22.- I. 20.)
Még mindig marad a mélyponton, a vödör alján kucorog. Egyetlen lehetősége a depresszióból való kilábalásnak, ha képes megbocsátani önmagának. Ez valóban elég elcsépelten hangzik, mégis annyira túlhajszolja magát, hogy közben észre sem veszi, hogy mennyire ki akarja zárni a gyenge pontját jelentő belső gyermeket, aki pihenésért kiáltozik Önben. Itt az idő, hogy befelé hallgasson, mert a vödör mélyéről csak ezzel az önfeloldozással mászhat ki. Be kell látnia, hogy mindenkinek van gyengébb oldala!
 Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Sajnos a Bika hónap sem tartogat túl sok jót és örömöt a Vízöntők számára. El kell fogadni, hogy ez a pár hónap nehezebb és akadályoztatott. Az anyagi javaik korlátozott lehetőségeket biztosítanak, így szabadságérzetük sajnos eléggé megtépázott. Egy kibúvó van talán ez alól, hogy olyan hobbit, programot kell találni, ami nem igényel anyagi ráfordítást, mégis élvezetes szórakozást biztosít. Lehet ez egy szokványos rakott krumpli jópofa vagy egyedi tálalása, vagy akár egy éjjeli séta a Duna-parton. A lényeg az egyediség, a különcség.
 Halak (II. 20.- III. 20.)
Végre sokkal kiegyensúlyozottabb, békésebb, kellemesebb hónap ígérkezik. Sokat kellene most pihennie, mert igényli a szervezete, és amit az ember teste jelez, nem hagyható figyelmen kívül. Úgyis minden probléma gyógyírjét az álmok útján találja majd meg. Víz-közeli pihenés kellene, de nem feltétlen az esőben való állás a legtökéletesebb mód a megélésre. Lehet hogy a rendszeres úszást kellene bevezetnie az életébe. Tegyen egy próbát, induljon a nap egy hajnali uszodalátogatással!          

                                                                                                                                                      Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez