Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657829
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. április 18.
 


FÖLDI JAVAK ÉS BIZTONSÁG

                                                       kepfile

     A Nap csillag április 19-én éjjel teszi át székhelyét a Kos-jegyéből a Bika-jegyébe. Míg a Kosban kifejezetten jól érezte magát, a Bika „országában” idegenül toporog. Nézzük át, mit nyújthat számunkra a Bika jegye. E jegy a földelésről, az anyagban megélt örömökről, a birtoklásról és a kiszámítható, biztonságos dolgokról szól.
    A jegy egyik szimbóluma a földanya, terebélyes keblekkel, hosszú, fésületlenül lobogó hajjal, napsütötte bőrrel, barna szemekkel. A szimbólum tehát nem más, mint a földi örömök megélésének lehetősége, maga a biztonságérzet, melyet jelen esetben az anyagból, az anyagiakból nyerhetünk. Ez a földi, anyagi biztonság sokszor kérdeztetik meg, sokszor vagyunk úgy vele, hogy nem elég az, ami van, több anyagi juttatást, nagyobb házat, kövérebb bankszámlát, újabb autót szeretnénk. Az anyagba való beteremtést azonban kissé más szemszögből kell megtekintenünk, mint ahogyan eddig próbálgattuk „megteremteni” a mindennapi betevőt.
     ELSŐ LÉPÉSKÉNT érdemes felkelteni önmagunkban a hála érzését. Sajnos maga a hála érzése is elcsépelt fogalommá vált, így ez is magyarázatra szorul. Hálásnak lenni manapság egyenlő a lekötelezettség érzésével, valamint a vallásból jól ismert bűntudattal fűszerezett hálával. Erről azonban nem hiszem, hogy a valódi hála érzése lenne. A hálának véleményem szerint tisztán kellemes és nyugodt érzésnek kéne lennie, ami mosolyt csal az arcunkra. Hálás lehetek bármilyen apróságért. Egy szendvicsért, amit az előbb megettem, egy papír zsebkendőért a zsebemben, ha épp szükség volt rá séta közben „jó hogy volt nálam”, egy mosolyért az utcán, egy új ruháért, vagy épp azért, hogy kisütött a nap.
     Nem kell túlgondolkodni a hálát, csak megsokszorozni és észrevenni, hogy mennyi minden van, ami rendkívül jól jött össze, ami megér egy hálás gondolatot. Az, hogy kinek vagyok hálás, lényegét tekintve mindegy. Az égi teremtőnek ugyanúgy hálás lehetek – ha hiszek a létezésében –, mint saját magam gondosságának, hogy betettem a táskámba egy üveg vizet, ha szomjaznék. Az apróságokra vonatkozó hálás gondolatok fogják megteremteni az anyagi  stabilitást (szerintem).
     EZ NEM EGY VARÁZSLAT, csak arról szól, hogy abban a habitusban, energiaszinten működök, ahogy egy elégedett ember is működik, és ha egy elégedett ember így működik, akkor előbb-utóbb a pici és kellemes érzésekből valódi kiegyensúlyozott elégedettség teremtődhet. Amiért hálás vagyok, azt meg is fogom becsülni, sőt keresni is fogom azokat a dolgokat, amik ezzel a jó érzéssel töltenek el, vagyis egyre több, számomra nagyszerű dolgot és helyzetet, kapcsolatot integrálok, vonzok be az életembe. Ez pedig változtat rajtam, a hozzáállásomon, a holnapomon, a körülöttem lévő kapcsolatokon, lehet, hogy akár munkát is váltok. Arra terelődöm, arra terelem magam, amiben jó lenni. Ezt gondolom én valódi anyagi biztonságnak.
     Nézzük át, mely bolygóenergiákat hasznosíthatjuk a Bika havában. Elsőként a Mars energiájával dolgozhatunk, mely a fizikai és mentális erőt is biztosítja ahhoz, hogy az elégedettség érzését meg tudjuk teremteni. Ezt a fizikai erőt letaglózhatja, befolyásolhatja és gyengítheti a vele szemben álló Szaturnusz, ami azt jelenti, hogy képtelennek tartom magam, túl szorongó, szomorú és elkeseredett vagyok ahhoz, hogy a bennem lévő (meglévő) erőt a javamra fordítsam. Ha nem használjuk fel a meglévő erőnket, akkor abból a negatív dolgok energetizálása lesz, azaz megteremtem a további rosszat.
     Másik bolygóenergiánk, a Vénusz energiája, vagyis a szeretet, szerelem energiája, mely segítségünkre lehet a jóféle teremtésben. Lehet akár egy új kapcsolat, vagy egy megszokott kapcsolat fellángolása, vagy akár egy munkába, feladatba való „beleszerelmesedés”, mely képes hitet és reményt adni a változtatásra. Ezt a változtatást segíti a Vénusz Hold szextil, ami adhat egy belső kreativitást, jó megérzéseket, az anyai szeretet megnyilvánulását (a kisbabára vágyó hölgyek részére termékeny időszakot).
    Harmadik bolygónk a Merkúr, aki május elején már a Bikában áll, így a kommunikációnk sokkal megfontoltabb (néha kissé túl lassú is) lesz. Lassabban érünk oda találkozókra, ugyanakkor sokkal biztosabban közlekedünk majd a világban, mondhatni két lábbal fogunk tudni a földön állni. A Merkúrral is szemközt áll a Szaturnusz, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy óvatosan kell bánnunk azzal, amit mondunk, mert megvalósul. A „lassan járj, tovább érsz” közmondás igazzá válik, azonban arra is kell ügyelnünk, hogy ne beszéljünk olyan dolgokról, amiket nem szeretnénk bevonzani az életünkbe. Ne pletykálkodjunk, kevesebb rémhírt nézzünk a tévében, egyáltalán fontos az, hogy forduljunk ki azokból a helyzetekből, melyeknél rossz érzés tölt el bennünket.

    A HÓNAP ÜZENETE a jólét megteremtésének lehetőségéről szól, kívánom, hogy minden egyes Olvasó jól tudjon kívánni és teremteni önmaga számára.

                                              Csukás István: Tavaszi vers
                                              Az ablakhoz nyomul az orgona,
                                              az ablaküvegen át rám nevet,
                                              amit nem tudok megunni soha,
                                              a kékszemű tavaszi üzenet.
                                              Gyerek leszek egy percre újra én,
                                              örökzöld időmből kipislogok,
                                              a létezés halhatatlan ívén
                                              a teremtésig visszacsusszanok.
                                              Boldog részecske, együtt lüktetek,
                                              s kinyílok mohón, mint tavaszi ág,
                                              ledobjuk, unt kabátot, a telet,
                                              s szívemmel ver a születő világ.
                                              Mert jó élni, e gyermeki hittel
                                              így fordulok én is a fény felé,
                                              s tudom, hogy majd a többi szelíddel
                                              lelkem földi jutalmát meglelé!
                                                                                                                                                  Laki Beáta



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez