Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.12. szerda
Klára, Letícia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18473174
   « Vissza

Tojásos bárány puliszkával

 « Receptek 
2013. március 21.
 


Hozzávalók: 2 kg bárány eleje, 2 fej hagyma, 8 tojás, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 evőkanál zsír, só, bors, fodormenta
A húst megmossuk és féltenyérnyi darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágva a zsíron megfonnyasztjuk, beletesszük a húst és 1-1 kanál víz adagolásával párolgatjuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük úgy, hogy bő zsírja maradjon. Belekeverjük a felaprózott petrezselymet és megborsozzuk. A felvert tojásokhoz keverjük a finomra vágott fodormentát (ízlés szerint), ráöntjük a húsra, és folytonos keveréssel híg rántottaszerűre sütjük, sózzuk.
Puliszkát adunk mellé: két bögrényi kukoricalisztet (negyede lehet dara) annyi forró sós vízbe kupacolunk, hogy „szigetként” ússzon benne. Közepét fakanál nyelével átlyukasztjuk, és 20 percig főzzük. A víz javát leöntjük, félretesszük, és fakanállal simára keverjük, szükség szerint visszaadagolva a léből, hogy közepes keménységű legyen. Visszatéve a tűzre még egyet rottyantunk rajta, majd deszkára, tálra borítjuk, tortaszerűen, fehér cérnával vágjuk szeletekre.
 

                                                                                                                                 Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez