Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654902
   « Vissza

Bringásélet – szakmai szemmel

 « Cikkek és hírek 
2013. március 21.
 

Szűcs Ferenc rovata

kepfile

    Elérkezett a várva várt tavasz, és vele együtt éledeznek a bringások is. A kerékpárral közlekedők növekvő száma is arra ösztönöz minket, hogy munkánkkal segítsük őket, és tanácsaink segítségével átláthatóvá tegyük a kerékpárpiacot.
    A legtöbb kerékpár-tulajdonos tavasszal végezteti el bringáján az ajánlott felkészítő javításokat, hogy azzal biztonságosan közlekedhessen. Egy átvizsgálás során mi felhívjuk a figyelmet az általunk észlelt hibákra, és szükség esetén elvégezzük ezek kijavítását.
     De a tavasz nem csak a felújítás ideje, hanem az új kerékpár-vásárlásé is. Gyakran látjuk, hogy sokan nincsenek tisztában a kerékpárok méretezésével, és nem tudják, hogy milyen méretű kerékpár való  nekik.

Kerékpárválasztó I. rész

     Egy két részes cikkben szeretnénk bemutatni a kerékpárok méretezését a gyerekbringáktól a versenybringáig, hogy a lehető legoptimálisabb méretű kétkerekű kerüljön kiválasztásra.
     Először egy kis segítséget szeretnénk nyújtani  azoknak a szülőknek, akik gyermeküknek szeretnének bringát vásárolni. Gyermek, vagy junior bringáknál a gyártók  a kerékméret alapján kategorizálnak. Általánosan elfogadott méretek a 12”,16”, 24”és 26”. Egy kerékpár nagyságát alapvetően a gyermek magassága határozza meg!

                                           kepfile
     A legkisebbeknek készül az úgynevezett futóbringa. Ezen nincs hajtás és pedál, a gyermek lábbal hajtja magát. Fejlődik az egyensúlyérzéke, támasztókerék nélkül meg tudja magát tartani. A következő biciklijén már könnyebben megtanulj a pedálozást. 2 éves kortól használható.
 


    Egy normál 12”-os kisbringa is használható futóbringaként, csak kivesszük belőle a hajtást a pedálokkal, levesszük a láncot, és kész a tanulóbicikli. Ha az egyensúlyérzéke megvan a gyermeknek, csak visszaszerelünk mindent, és már tekerhet is. Ezek a bicajok átlagosan 2.5 éves kortól 4 évesig használhatóak, kb. 95 cm-es testmagasságig.

                                      kepfile
     A 16”-os gyermekbicikliket átlagosan 4-6 év között, 95 – 115 cm testmagassághoz ajánljuk. Ezek is még támasztókerékkel kerülnek forgalomba (16”-os kerékméretig csak támasztó kerékkel értékesíthető gyermekkerékpár). A gyártók megkülönböztetik a fiú és lánybringákat szín és vázforma szerint.

                                        kepfile

     A 20”-asok vázformáját már nagyobb gyerekeknek tervezik. Itt eltűnik a támasztókerék, erősebb a váz és a felhasznált alkatrészek. Itt már egyes modelleken megjelenik a váltó. Átlagosan 6-9 év között, 115-130 cm magassághoz ajánljuk. Fontos, hogy már ebben a korban is olyan minőségű kerékpárokat használjanak a gyerekek, amelyek kibírják az általuk rájuk mért „csapásokat”. Tervezésnél a KROSS és NEUZER kerékpárgyárban figyelembe vették azt is, hogy a kerékpárok megjelenése és színvilága már ebben a korban is elnyerje a „célközönség” tetszését.
      A 24”-es méretű bringákat már nagyobb gyerekeknek tervezték, ezek pl. a KROSS és NEUZER márkáknál arányosan kicsinyített másai a felnőtt kerékpároknak. Náluk a tökéletes kidolgozás és az alkatrészek gondos összeválogatásának egyvelege biztosítja, hogy a gyermekek is egy tökéletesen biztonságos kerékpárral közlekedhessenek. A 24” méretű kerékpárokat átlagosan  7 – 11 év között, 130-150 cm magasságra ajánljuk. A 26”-os kerékméret már felnőtt kategória (ezekről a II. részben lesz szó), de egyes gyártók készítenek alacsony vázméretű 26”-os biciklit, amely ideális választás lehet egy olyan gyereknek, aki kinőtte a 20”-ost, de nagy neki a normál 26”-os. Ezzel az XS-es méretű bringával kiváltható a 24”-os méret.
     Remélem, ismét sikerült egy kis segítséget nyújtanunk a kerékpárválasztás terén és  hasznosak voltak az ötleteink .Ezúton szeretném megköszönni vásárlóinknak, hogy kitüntetnek  minket bizalmukkal és  továbbra is igyekszünk minden igényt megfelelően teljesíteni.
      Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk üzletünkben személyesen, a  kerekpar@bikeking.hu e-mail címen vagy a BikeKing Kerékpárszaküzlet Facebook oldalán. Bike King Kerékpárszaküzlet és Szerviz, Bp. XVI. Veres Péter u.91.  Tel: 06-70-279-7177

kepfile

Bike King Kerékpárszaküzlet és Szerviz, XVI. Veres Péter
u. 91. • 06-70-279-7177

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez