Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656232
   « Vissza

Bekamerázták az öltözőket a kerületi uszodákban

 « Cikkek és hírek 
2013. március 21.
 

Nem telik öltőzőőrökre, így inkább az elektronikus védelemhez folyamodtak a XVI. kerületi uszodákban a megszaporodott szekrényfeltörések miatt. Hiába van mindkét uszodában értékmegőrző, a vendégek azt nem használták. Legrosszabul az járt, akinek az értékein kívül az összes ruháját is ellopták...

kepfile

Rátonyi Gábor, a két kerületi uszoda igazgatója az ajtókra helyezett figyelmeztető táblával. Legfontosabb, hogy a vendégek biztonságban érezhessék magukat

     Az elmúlt hetekben, hónapokban megsűrűsödtek a szekrényfeltörések a két kerületi uszoda öltözőiben.  Bő másfél hónap alatt 14 ilyen bűncselekmény történt, amely miatt az intézmény vezetése a biztonság megerősítésére szánta el magát. A két uszoda női és férfi öltözőiben összesen 12 kamerát helyeztek el, melyeket jól látható helyeken, például az ajtókon, a falakon és a szekrények oldalain, a vendégek tudomására hoztak. Ezzel együtt megváltoztatták az öltözők rendjét is, a személyiségjogok megőrzése miatt egy külön, bekamerázatlan helyet jelöltek ki az öltözőkben, ahol a vendégeknek lehetőségük van az átöltözésre, a kamerákat pedig úgy állították be, hogy azok kizárólag csak a szekrényekre fókuszáljanak.

kepfile

A kamera kizárólag az öltözőszekrényeket figyeli


     – Nem szeretnénk ebből titkot csinálni – mondta Rátonyi Gábor, a két kerületi uszoda igazgatója –, mert nekünk a rekreációs lehetőségek biztosítása mellett az elsődleges szempont mindig is a vendégek kényelme és biztonsága volt. Ennek érdekében már a kezdetektől ingyenes értékmegőrzőt üzemeltettünk, melyre minden lehetséges módon felhívtuk és felhívjuk a vendégek figyelmét. Sajnos, csak kevesen éltek ezzel a lehetőséggel, így történhetett, hogy néhány szekrényből nagyobb értéket, például okostelefont, pénztárcát, igazolványokat is eltulajdonítottak a tolvajok.
     A legrosszabbul az a vendég járt, akinek nem csak az értékeit, hanem a ruháit is ellopták a szekrényéből, mert neki majdnem három órát kellett a medencén kívül fürdőruhában eltöltenie.
    – Sajnos, arra nincs kapacitásunk, hogy úgynevezett öltözőőröket alkalmazzunk, akik a szekrények biztonságára felügyelnének, ezért a leggazdaságosabb és leghatékonyabb megoldásnak a kamerák felszerelése tűnt. A 12 kamera így is közel másfél millió forintos beruházást jelentett. Korábban már kamerákkal védtük a parkolók egy részét, melynek köszönhetően kerékpártolvajokat és autófeltörőket is sikerült rendőrkézre juttatnunk. Most azt tervezzük, hogy a megkezdett kamerabővítést nem csak az öltözőkre, hanem a parkolók és a medencetér eddig figyelmen kívül maradt területeire is kiterjesztenénk.

kepfile

Ha nincs rendkívüli esemény, a felvétel törlődik


      Rátonyi Gábor elmondta, hogy a kamerák felvételeit a munkatársai az irodákban figyelik, és ezeket a felvételeket két hétig tárolják. Amennyiben ez alatt semmiféle bűncselekmény vagy rendkívüli eset (például rosszullét) nem történik, a rendszer automatikusan törli a képeket.
     – Nagyon fontos, hogy a vendégek biztonságban érezhessék magukat, mert csak így tudnak maximálisan kikapcsolódni. Másrészt bízom benne, a szolgáltatásunk színvonaláról is kellőképpen árulkodik, hogy azonnal reagálni tudtunk a problémára. R.T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez