Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.15. szombat
Mária
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18508101
   « Vissza

Palacsintás párizsi

 « Receptek 
2007. január 17.
 
Hozzávalók: 40 dkg párizsi, 1 tojás, 1 dl fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, liszt, só, bors, mustár, szódavíz. A párizsit héjától megfosztva vékony szeletekre vágjuk, 2-2 szeletet mustárral összeragasztunk. Sűrű palacsintatésztát készítünk: a lisztet összekeverjük a felvert tojással, a borral, szódavízzel és a zúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. A tésztába forgatjuk a párizsi-szeleteket és bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Köretként hagymás krumplit adunk: fél kilogramm krumplit apróra kockázva sós vízben puhára főzünk és leszűrjük. Egy nagy hagymát felaprózva zsiradékban megpirítunk és villával beletörjük a krumplit. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez