Hozzávalók: egy 1,5 kg-os ponty, 20 dkg hagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 paradicsom, 1-1 sárgarépa és gyökér, 1 zöldpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, só, szemes bors, 1 citrom, 5 dkg zsír, 1 dl fehérbor. A halat megtisztítjuk, kicsontozzuk. A színhúst 5-6 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk. A hagymát karikákra vágjuk, zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ráöntjük a bort. Hozzáadjuk a fűszereket, halfejet, gerinccsontot és annyi vizet, hogy a halat ellepje. Egy órai főzés után a levet áttörjük, ráöntjük a besózott haldarabokra, beletesszük a belsőséget, majd lassú forralással kb. 20 percig főzzük. Keverni nem szabad, csak rázogatni. Hozzátesszük a tejfölt, még egyszer felforraljuk és személyenként egy-egy citromkarikát beletéve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |