Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657602
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. november 15.
 

XIV. kerület

Égő szemét

     A Nagy Lajos király útja 167. szám alatti társasház udvarán, az elkerített tárolóban álló és kigyulladt műanyag kukát, egy D-sugárral oltották el október 14-én reggel.
Október 18-án 18 óra körül a Csömöri út 50-nél égett egy szemétdomb.

Lakásfelnyitások

     Egy Örs vezér téri, nyolcadik emeleti lakásban elesett az idős lakó október 14-én reggel. Telefonon segítséget kért, de az ajtót nem tudta kinyitni. A tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve adtak szabad utat a mentősöknek.
A rendőrség kérésére az ablakon át behatolva nyitott fel a raj egy Nagy Lajos király úti, első emeleti lakást, október 23-án 16 óra után.
November 1-én este egy Cházár András utcai első emeleti lakásba a biztonsági láncot levágva mentek be a tűzoltók. Bent egy idős, sérült személy várta a segítséget.

Erős szél

     A statikusok életveszélyesnek ítéltek egy Várna utcai, megroggyant épületet október 16-án. Egy személyt a lakásból kiköltöztettek.

Zárlat

      A Thököly út 62. szám alatti, kétemeletes társasház alagsori lakásában összeolvadt egy három szálas vezeték, füstöltek a biztosítékok is október 16-án. A lakó áramtalanított. A tűzoltókat 19 órakor hívták ki.

Közlekedési mentések

     A 62-es villamos személyautóval ütközött, október 16-án, 15 óra után, a Nagy Lajos király útja 175-nél. A sérült sofőrt a raj a mentősökkel együtt emelte ki, majd az Árpád Kórházba szállították.
     Október 20-án éjjel egy Skoda Oktávia kerítésnek ütközve fennakadt az Ibrányi utca 5-nél. Személyi sérülés nem történt. A tűzoltók áramtalanítás után levontatták a kocsit a romokról.
Két személyautó karambolozott október 23-án a Fogarasi út 187. szám előtt. Senki nem sérült meg, a rajt 13 óra 51 perckor riasztották.

Konyha

     A tűzhelyen felejtett, elszenesedett étel füstölt október 17-én este egy Fogarasi úti, első emeleti lakásban. A tűzoltók az ablak rácsát levágva tudtak bemenni. Egy hölgyet kivizsgálásra az Erzsébet Kórházba vitt a mentő.

Szipózott, meghalt

     Október 21-én, délután egy Szentesi utcai családi ház első emeleti szobájában nitrogén gázt lélegzett be egy személy. A 16 óra 42 perckor riasztott tűzoltók megkísérelték az újraélesztést, de a kiérkező mentők sem tudták megmenteni az illető életét.

Izzott a kémény

     November 2-án, 19 óra 30 perkor hívták a rajt egy Erzsébet királyné úti lakásba, ahol a kandallóra kapcsolt nyolc méteres kéményben teljes hosszan égett-izzott a lerakódott korom, szennyeződés. Személyi sérülés nem történt.

 

XVI. kerület

Szemét- és gaztűz

      15 négyzetméteren összehordott, égő szemetet oltottak el egy D-sugárral, október 16-án, a Szlovák út elején.
      Felügyelet mellett gazt égettek október 22-én reggel a Szlovák útnál, az M0-ás körforgalom előtti lezárt telken. A tüzet a tulajdonos slaggal oltotta, miután a tűzoltók felhívták figyelmét a tűzgyújtási tilalomra.

Műszaki mentések

      Három kocsi – Suzuki Swift, Suzuki Grand Vitara és Renault Kango – ütközött össze, október 15-én, délután a Veres Péter út 101-nél. Két gyermek fejsérüléseket szenvedett. A tűzoltók áramtalanítottak, majd a rendőrségi helyszínelés után, homokkal felitatták a kifolyt üzemanyagot és szabaddá tették a forgalmat.
      November 5-én 11 óra 48 perckor hívták a rajt a Futórózsa utca 120. elé, ahol egy kisteherautóból kiömlött az úttestre az üzemanyag. A szennyeződést a Főkefe dolgozói takarították fel.

Nem a kopogós szellem volt...

     ... mert csak recsegett-ropogott ismeretlen okból a padlózat egy Szent Korona utcai szépségszalonban november 2-án, délután. A tűzoltók a padlón sérülést nem tapasztaltak, a pincét is rendben találták, a hangok eközben megszűntek. Lehet, hogy csak az aljzat alatti csövek, vezetékek „mozgolódtak”.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez