Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657456
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. október 19.
 

kepfile

     Október 23-án, kedden lép át a Nap „Mérleg országból” „Skorpió országba”, ahol szorosan összefonódva, kéz a kézben jár Szaturnusszal, a bölcs tanítómesterrel. A Mérleg napjegyűek végre fellélegezhetnek, hiszen Szaturnusz – a nehézségek által tanító bolygó – több mint két évig (a Mérleg jegyében) tartó vendégeskedés után tovább áll, hogy útját a Skorpió jegyében folytassa. Szaturnusz egyik feladata a Mérleg jegyében a hosszú távra szóló, értékes kapcsolatok (párkapcsolat és egyéb társulások) megszilárdítása volt. Másik feladata pedig a hosszú távon sajnos működésképtelen, túl sok kimondatlan problémát magában hordó, összeférhetetlen kapcsolatok felbontása volt. Jelen esetben a Skorpió jegyében álló Szaturnusz a psziché, azaz a lélek szintjén hat (és hatása közel két és fél évig tart majd), méghozzá a lélek sötét bugyrait célozza. A lélekben labilitásra, egyensúlyvesztésre hajlamos személyeknek oda kell figyelniük a gondolataikra, időt kell hagyniuk a feltöltődésre, pozitív megerősítésekkel egyensúlyban kell tudni tartaniuk magukat, mert ez az állás hajlamosít a pánikbetegségre, a depresszióra. A Skorpió jegy és maga a novemberi hónap is sötét és borús, a fénytelenség jellemzi. A befelé fordulást, a belső lélek labirintusunkban való utat szimbolizálja, mely út elején gyakran még nem látjuk a célt, a megoldást. Szaturnusz, vagy görög nevén Kronosz, az idő ura, aki kitartásával, szikárságával, szorgalmával hosszú időn keresztül hat, erre szokták mondani, hogy „az idő majd megoldja”. Szaturnusz és a Nap együttállása pedig maga a felnőtt, érett hozzáállást szimbolizálja, vagyis a felelősség tudatos felvállalását saját sorsunk iránt, a bölcs és belátó gondolkodásmódot, a történések mögötti értelem keresését.

     Összerakva a fentebbi darabokat a világi élet területén dolgos, hosszú távra tervezett sikerekkel számolhatunk, pénz- FŰTENI A BENTI VILÁGOT ügyekben a biztonságosabb befektetéseket érdemes megcélozni. Párkapcsolatok területén gyakran alakulhatnak majd ki olyan kapcsolatok, melyekben a feleket a hasonlóan nehéz sorshelyzet kapcsol össze, vagy a hasonlóan nehéz múltban megélt fájdalmak kapcsolnak össze.

     Fontos szerepet játszik a képletben az Ikrekben álló, retrográd, azaz hátrafelé mozgó Jupiter bolygó is. Kissé hitetlenek lehetünk a jövőnket nézve, gyakran nosztalgiázunk, újra gondolva múltbéli sikereinket. Nem bízunk abban, hogy jobbak lehetnek az életkörülményeink, hogy szerencsénk lehet, hogy a változások jó, vagy jobb dolgokat hozhatnak. A retrográd Jupiterrel szembenálló Nyilas Mars pedig hirtelen, aggodalmaktól vezérelt „félelem” döntésekre predesztinál, azaz elsőre a félig jónak látszó  lehetőségekbe is belevágunk anélkül, hogy átgondolva, türelmesen és tudatosan végignéznénk annak buktatóit. A félelmekből, aggodalmakból adódó döntés, főként a siker valódi belső hite és meggyőződése nélkül sajnos nem fogja beteljesíteni reményeinket és vágyainkat. A Skorpió havában leginkább a közügyek, a nagyobb társadalmi csoportokat érintő témák iránt érdeklődhetünk.

     Egészségünket tekintve a boka tájéka vizesedhet, figyelmesen járjanak a hölgyek a magas sarkú cipőben. Az arra hajlamosakat az lelki labilitás, valamint a szédülés és fejfájás kerülgetheti. A Szűzben álló Vénusz a rendszerességre és a rend szeretetére hívja fel a figyelmet, azaz abból tudunk töltődni, ami rendben van, amit rendbe tettünk. A Szűz jegyhez az egészség, mint fogalom is hozzátartozó analógia, vagyis ha odafigyelünk az étkezésre és a megfelelő mennyiségű mozgásra, fel tudjuk magunkat tölteni annyi energiával, mely elegendő lesz a nehezebb feladataink megoldásához. Aki elég időt tud önmagától szánni saját egészségére, annak nem lesz szüksége a betegség által megteremtett időre, hogy magával foglalkozhasson kényszerből. A tél kezdetén melegítő hatású italokat is készíthetünk, melyek tisztítanak és méregtelenítenek is. A forró gyömbér tea, vagy a reszelt gyömbérből és mézből készült, tisztított vízzel higított üdítőital jó szolgálatot tehet. Reggel éhgyomorra pedig egy frissen facsart citrom leve, tisztított vízzel és egy csipetnyi cayanne borssal felkészít minket a napi helytállásra. A grapefruit mag kivonat, vagy az echninacea cseppek pedig kiváló erősítők lehetnek az immunrendszerünk számára, illetve belső fertőtlenítő hatással bírnak. Esténként pedig kenjük át bőrünket narancsolajjal, mely megnyugvást és békét hozhat a testünkön keresztül a lelkünk számára is. A téli hónapokban éhesebbek is lehetünk, hiszen szervezetünknek több energiára van szüksége a melegítéshez, így készíthetünk magpástétomokat (például tökmagból, napraforgó magból, lenmagból). Az avokádó akár krémként, akár elfogyasztva segít bőrünk olajosságát és ezáltal védelmét megőrizni, így segít a hidegben kiszáradt kezeinknek és arcunknak az egészség megtartásában.

       A hidegebb és sötétebb hónapok szépsége az otthon melege és öröme, amikor értékelni tudjuk azt, amink van, ahová haza tudunk menni, ahol a meleg vacsora, a fűtött szoba, a kellemes tapintású vaskos garbó, a búskomorságot űző gyertyafény és egy kellemes beszélgetés, vagy egy izgalmas társasjáték a családunkkal vár minket. Ehhez hasonlatos élményeket kívánok az olvasóknak a Skorpió havában Kalász László versével:

                                                          Zörren az ősz szele már eme tájon
                                                          s csípik a csípős ronda fagyok
                                                          hajnala reggele dermed s az álom
                                                          páráll a nyíló ablak alatt
                                                          fűteni fűteni benti világot!
                                                          tartani tartani jó melegen!
                                                          ám ki vigyázza a kinti világot
                                                          fűti-e fűti-e csöpp szerelem!                                                                                                                                                                                                                    Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez