Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658791
   « Vissza

Kerületi olimpiai gyűjtemény a Fábry showban

 « Portaszolgálat 
2012. augusztus 23.
 

     Mint ahogy az várható volt, a magyar sportolók olimpiai sikerétől a televíziós talk show-k is fellelkesedtek. Az ötkarikás hősök jó pár adás hangulatát jelentős mértékben meghatározzák majd. Fábry Sándor, az egyik legismertebb showman már hetek óta hirdette, hogy az olimpia lesz az első – augusztus 16-i – műsorának a témája. Aki ismeri a Fábry-adások lélektanát, az tudja, hogy nem csak beszélgetőpartnereket, hanem furcsa, rendhagyó hobbikat is szívesen népszerűsít a műsorában.
     – Egyszer csak csöngött a telefonom, és a vonal túlsó felén Keresztes Attila, Fábry Sándor producere volt, aki elmondta, hogy a showman egy újságban olvasott a gyűjteményünkről – mesélte Borovitz Tamás olimpiai relikviagyűjtő. – Majd hozzátette, hogy a műsorvezető szeretné megtekinteni a tárgyakat, s szeretné azokat a műsorában is bemutatni.
     Fábry Sándor és producere augusztus 6-án 13 órakor csöngetett a rákosszentmihályi ház kapuján. Borovitz Tamás és felesége, Marika még ekkor sem akarták elhinni, hogy a gyűjteményük a népszerű showman érdeklődését is felkeltette.
     – Hamar megtaláltuk a közös hangot, hisz a fiunk, ifjabb Borovitz Tamás a Három kismalac nevű együttes frontembere, és többször fellépett már Fábry Sándorral. A közös ismerős pedig a találkozásunknak is megadta az alaphangját.

kepfile

A Borovitz házaspár


     Aki ismeri Borovitzékat, az tudja, hogy a gyűjteményüket nem lehet csak úgy, egyik pillanatról a másikra megnézni. Fábrynak egyébként sem volt sok ideje a szemlélődésre. A házigazda tehát előre kikészített tárgyakkal várta őt, ám ezek is elegendők voltak ahhoz, hogy a showman érdeklődését felkeltse. A felvételre augusztus 13-án került sor. A műsor, melynek két olimpiai bajnok, a kardvívó Szilágyi Áron és a tornász Berki Krisztián is vendége volt, Borovitzék gyűjteményével kezdődött. Fábry csak úgy kapkodott a sok relikvia között. Papp László bokszkesztyűjét, Csák Ibolya sportkönyvét, Növényi Norbert birkózódresszét név szerint is bemutatta, Novák Dezső futballcipőjén vagy Székely Éva úszódresszén azonban egyszerűen átsiklott. A legtöbbet aztán az 1936-os tárgyak, a fáklyánál és az integető kendőnél időzött el.
     – Előzetesen több, a tárgyakhoz fűződő sztorit is megbeszéltünk, végül csak egyet hagytak benn a műsorban. Ennek ellenére elégedett vagyok a szerepléssel, mert ezzel a pár perccel a kerületet, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kört és magát a gyűjtést is népszerűsíteni tudtam.
Hogy ez mennyire így van, azt Borovitzék másnap a saját bőrükön is megtapasztalhatták. Aznap bárhova mentek mindenhol gratuláltak nekik, a vállukat veregették, mintha ők lettek volna a londoni olimpia hősei. A telefonjuk is egész nap csörgött, olyan ismerősük is felhívta őket, akivel majd harminc éve nem találkoztak már.

kepfile
 

A népszerű műsor széles ismertséget szerzett a gyűjteménynek, a tulajdonosoknak és a kerületnek is

    – Gyakorlati haszna is volt a tévés szereplésnek – mondta végezetül Borovitz Tamás –, hisz Fábry jóvoltából sikerült bemutatkoznom a két kiváló olimpiai bajnoknak, akik ígéretet tettek, hogy az ősz folyamán a kerületbe is ellátogatnak. (R)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez