Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28755806
   « Vissza

Egy rabló tartotta rettegésben Zuglót

 « Rendőrségi hírek 
2012. július 11.
 


     Heteken át rettegésben tartotta Zuglót az a férfi, aki az éjszakai órákban magányos nőket támadott meg, majd késsel megfenyegetve, sőt gyakran megszúrva őket, erőszakkal elvette a táskájukat. A férfi az első bűncselekményt május végén követte el, amikor Varannó utcában a hajnali órákban megtámadott egy nőt, akit egy késsel megszúrt, majd fojtogatott, végül kitépte a kezéből a táskát, és elmenekült. A nő a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A következő bűncselekményt június 7-én nem messze innen, a Mexikói út közelében hasonló módszerrel követte el. Annyi különbséggel, hogy az áldozat ezúttal megúszta szúrás nélkül, a támadó pedig a megszerzett táskával elmenekült. Újabb egy hét múlva a Kacsóh Pongrác úti gyalogos aluljáró közelében támadott meg egy nőt ugyanez a férfi. Az áldozatát ezúttal alaposan megverte, mielőtt a táskáját megszerezte.
      Mivel a fenti bűncselekmények feltűnően közel estek egymáshoz, a rendőrség fokozott ellenőrzés alá vonta a területet. Az álruhás rendőrök először június 16-án pillantották meg a késes rablót. A megadott személyleírás alapján egyértelműen felismerték a tettest, akit szerettek volna tetten érni, ezért lesből figyelték a mozgását. A férfi láthatóan áldozatot keresett, de mivel nem talált, a Mexikói úton felült a 3-as villamosra, és elhagyta a kerületet. A zuglói rendőrök csak a kerület határáig követték, így nem láthatták, hogy a férfi még aznap éjjel a IX. kerületi Epreserdő utcában, nem messze a villamosmegállótól a fenti módszerrel kirabolt egy nőt, akit egy késsel életveszélyesen megsebesített, majd a táskáját megszerezve magára hagyott.
     A zuglói rendőrök tovább folytatták a Hungária körút, Kacsóh Pongrác út, Mexikói út által határolt terület megfigyelését, ahol június 19-én ismét megpillantották a keresett férfit. A gyanúsított látható módon ezúttal is áldozatra vadászott. Ezúttal nagyobb „szerencséje” volt, mert kiszúrt egy nőt, akit követni kezdett, majd váratlanul elkapta őt, és egy kést szorított a torkához. A lesben álló rendőrök ekkor csaptak le rá, mire a férfi földre lökte az áldozatát, majd megpróbált elmenekülni. A rendőrök azonban rövid üldözést követően elfogták, majd őrizetbe vették. A férfi a kihallgatás során több rablást is elismert. Mint kiderült róla, szándékos emberölésért és rablásért már volt büntetve, ezért most is jelentős büntetésre számíthat.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez