Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28783379
   « Vissza

Erzsébet-tábor – egymilliárd forint a gyermekek táboroztatására

 « Portaszolgálat 
2012. június 18.
 

Látványos tábornyitóra került sor június 16-án a Vajdahunyad vára melletti napozóréten a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szervezésében. Az Erzsébet-tábor nyitórendezvénye, az Erzsébet-liget nagyszerűen sikerült: ezrek szórakozhattak a kiváló programokon, a gyerekek és felnőttek pedig olyan különleges játékokat próbálhattak ki, amelyek egy csokorban együtt aligha voltak megtalálhatók.

Az Erzsébet-liget rendezvényen részt vett Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere is, aki a sajtó képviselőinek elmondta: az Erzsébet-táborok 75 ezer ember üdültetését teszik lehetővé, az Erzsébet-utalvány hasznából keletkező mintegy hárommilliárd forintból. A miniszter hozzátette: sikeres program indul, hiszen sokan jelentkeztek az Erzsébet-táborokba, amely a Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-utalvány programja. Ebben az évben kétmilliárd forint jut szociális üdültetésre, további egymilliárd forint pedig gyermeküdültetésre.

A program célcsoportját az idősek, a szociálisan nehéz helyzetben lévők, a határon túli fiatalok, a tehetséges fiatalok, valamint a gyermekek, különösképpen a gyermekjóléti intézetben élők adják - hangsúlyozta Balog Zoltán. Hozzátette: a visszajelzések alapján már csaknem tízezer gyermek és sok idős ember jelentkezett.

Az Erzsébet-utalvány lényege, hogy a hasznot, a közvetítési díjat visszaforgatják a szociális szférába, így aki az Erzsébet-táborokban üdül, másokon is segít - hangsúlyozta a miniszter.

A tárcavezető álláspontja szerint kulcskérdés az együttélés gyakorlása, hiszen ha valaki már gyermekkorában találkozott más anyagi, illetve kulturális háttérből érkezőkkel, olyan pozitív élményeket szerezhetett, hogy később már nehezebb szembefordítani a másik emberrel. Ez a táborok célja - tette hozzá.

A program azonban nem csak a nyári szünetről szól, hiszen üdülésre a jövő tavaszig lehet igényelni forrásokat. A tárcavezető példaként említette, hogy hétvégénként is lehet a nagycsaládosoknak, hátrányos helyzetűeknek táborozni, akárcsak az iskolai szünetekben.

A miniszter újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az Erzsébet-utalvány felhasználási köre a jövőben bővülhet. A tervek szerint "ahol meg kell védeni a gyermeket a szülők költekezési szokásaival szemben", ott megpróbálják a kiegészítő juttatásokat Erzsébet-utalványban, kártya jellegű ellátás formájában eljuttatni a családokhoz.


Képriportunk az Erzsébet-tábor nyiltóbulján készült

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez