Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658749
   « Vissza

Ismét elfogták a bankvezért

 « Rendőrségi hírek 
2012. június 14.
 

Egy fővárosi pizzéria előtt fogták el június elején O. Nagy Imrét, az egykori Ybl bank vezetőjét, aki ellen tíz elfogatóparancs volt érvényben. Az immár 60. éve felé járó férfi külsejét teljesen megváltoztatta, és hamis iratokkal is rendelkezett, de a rendőrök biztosra mentek, így ez a trükk nem jött be.

    O. Nagy Imréről szóló sajtóhíreket régi ismerősként üdvözölhetjük itt a XVI. kerületben. A Jókai úti volt pártszékház második emeletén működtek az O. Nagy érdekeltségébe tartozó Hepta cégek irodái, a később bíróság elé került vezetők itt jártak-keltek közöttünk a Jókai utcában, s maga a bankvezér is itt lakott a kerületben.

    Az egy dolog, hogy a gyanúsan felelőtlen hitelkihelyezésekkel a bankot tulajdonló Hepta cégcsoport 2,5 milliárdos kárt okozott, de adósak maradtak a kerületi önkormányzatnak a Jókai úti irodaház emeleti részének bérleti díjával is. Az önkormányzat egy ideig küzdött, hogy a tartozást az összeomlott cégcsoporton behajtsa, de hát ez nem járt sikerrel.

     O. Nagy aztán, mint szabadulóművész került ismét a sajtó látókörébe. Egészségügyi okok miatt kiengedték a börtönből, s úgy eltűnt, mint a kámfor. Három évvel később sikerült elfogni Bécsben.
   Nagyon nehéz követni a híradások alapján, hogy mikor melyik ügyével kapcsolatban keveredett összetűzésbe a hatósággal. Állítólag Nagyfán, ahol valamelyik büntetését töltötte, kapott egy jó ötletet, amit aztán szabadlábon meg is valósított. No nem valami értéknövelő módszerről volt szó, hanem arról, hogyan lehet jól átverni a bankot.

   Brazil ajtókat kezdtek el importálni, majd azokat ismerős cégeknek el is adták, Aztán a befolyt pénzt visszaforgatták, s azon újra megvették ugyanazokat az ajtókat. És így tovább, mígnem sikerült a cégnek évi kétmilliárdos forgalmat felmutatnia. Az ilyen cég már banki körökben is komolynak számít, és sikerült is O. Nagynak eladni egy banknak 600 millió forintért a követelését, fedezetként feltüntetve azokat a körben forgó ajtókat. A bank idővel rájött, hogy átverték, és a nyomozás odáig jutott, hogy O. Nagyot ismét megpróbálták elfogni a rendőrök. Addigra már Zuglóban lakott, s mikor a rendőrség megjelent, hogy házkutatást tartson, s elfogja, akkor rosszullétet színlelt. Kikéredzkedett a friss levegőre, ahol aztán annyira jobban lett, hogy odarohant az autójához, bepattant, és megpróbált elhajtani. Közben összetört néhány járművet, közöttük két rendőrautót is, és elsodorta az őt feltartóztatni próbáló rendőrt. Ez a szabadulási kísérlete nem sikerült túl jól, mert a roncsderbi végén elfogták, és az alap-bűncselekményen kívül hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult ellene.

     Most júniusban egy 30 millió forintos csalási kísérlet miatt indult eljárás körözése kapcsán fogták el, a tíz körözés egyike viszont feltehetőleg a jogerős börtönbüntetés megkezdésére invitálta. Az viszont biztos, hogy ezt a kalandos életutat nem gondoltuk volna, amikor még itt székeltek a nagyreményű Hepta-cégek a Jókai úti SZTK-val szemben.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez