Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28771273
   « Vissza

LMP-s tüntetés a Havashalom parkban

 « Portaszolgálat 
2012. június 14.
 

     Nekünk is van ám itt LMP-nk, nem csak a parlamentnek, s az elmúlt időszakban varázsütésre aktivizálódott a korábban békés Csipkerózsika-álmot alvó szervezet. Tüntetést tartottak a Sasvár utcai pályánál, a volt cinkotai strandnál (az ott tartott szemétszedésből aztán testületileg kimaradtak, pedig nagyon kerestük őket), majd pikniket tartottak a mátyásföldi repülőtéren, erősen aggódva a reptér sorsáért.
     A legnagyobb dobás viszont a Sashalmon megtartott Vitézi Bál volt, ez teljesen felturbósította a helyi szervezetet, úgyhogy a tiltakozó petíció megfogalmazása után tüntetést is szerveztek a Havashalom utcai parkban, a Szent István szobor előtt. A Vitézi rend ugyanis adománygyűjtő bált tartott, melynek célja vitéz Horthy Miklós kormányzó egészalakos szobrának felállítása. Isten kifürkészhetetlen kegyelméből a szervezet arra a következtetésre jutott, hogy a Vitézi rend a XVI. kerületben óhajtja felállítani azt a lovas szobrot, mégpedig hathatós önkormányzati támogatással.
     Horthy megítélése napjaink egyik sarkalatos kérdése, nem ok nélkül öntötték le a szobrát vidéken vörös festékkel (hogy miért éppen vörössel, az talány, mert kommunista aztán végképp nem volt). Az egyik tábor a vörösterror utáni fellépésével a haza megmentőjének tekinti, mások a világháborús időszakban mutatkozó tétovasága miatt a haza ellenségének, s utólag is odaültetnék a Nürnbergi törvényszék elé.

kepfile

                                                          Megérkeztek a gárdisták


       A békés Havashalom parkba bejelentett tüntetésre tehát nyilván megérkeztek a Gárdisták, s civilben tiszteletét tette néhány nagyhangú mélymagyar. Ott volt a szokásos maroknyi LMP-s aktivista, némi sajtó, s mivel a tüntetést a képviselő-testületi ülés szünetének időpontjára időzítették, megjelent a fél képviselőtestület, élén Kovács Péter polgármesterrel, aki hóna alatt egy focilabdát hozott magával.

kepfile

                                                                 Mizsei László beszéde


       Mizsei László helyi aktivista Horthy korabeli beszédével örvendeztette meg a hallgatóságot, amelyben a zsidóság szerepét értékelte a zsidótörvények időszakában. A másik táborból erre hangos ordítozással reagáltak, mert ez azért egy érzékeny terület. Karácsony Gergely parlamenti képviselő felszólalása már sokkal diplomatikusabb volt, nem is váltott ki akkora ordibálást a túloldalról.

kepfile

                                       Kovács Péter polgármester focimeccset ajánlott 

       Majd mikor az ingyencirkusz végetért, s kikapcsolták a mikrofonokat, Kovács Péter állt a Szent István szobor elé, s arra kérte a megjelenteket, legyenek békében, s ha mindenképpen egymás ellen kívánnak fordulni, akkor itt ez a labda, játszanak le egy focimeccset, majd a végén adják le a labdát a portán, mert hogy az az önkormányzaté. A köré sereglő érdeklődőknek pedig elmondta, hogy nem adott pénzt a Horthy szoborra, és fogalma sincs, hogy azt a Vitézi rend hol akarja majd felállítani. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez