Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28754378
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. június 14.
 

kepfile

     A 2012-es év június 6-i Vénusz átvonulás a Nap előtt a szeretetteljes energiák földre hozója. Most a Rák-havában (június 21-től) a jóra való hajlandóságot és ennek tudatos teremtését tapasztalhatjuk meg. A Rák-jegy és uralkodója, a Hold alapvetően a család fontosságára, az összetartozásra, a melegségre és gyöngédségre inspirál. Ha hagyjuk megérni, és előtérbe kerülni ezeket a finom rezgésű energiákat, érzéseket, meghitt és szeretetteljes légkört teremthetünk magunk körül. A hangsúly pedig a teremtésen van. Jelenleg a teremtő erőnk az, amellyel bármit és bárhogyan létrehozhatunk magunkban és magunk körül, méghozzá igen rövid idő alatt. Ez a sokak számára hihetetlenül hangzó gondolat megér egy tényleges próbát.
     NEM BAJ, HA FELMERÜL BENNÜNK a kétség és kétkedés gondolata, ha arról van szó, hogy valóban bírunk-e teremtő erővel itt a Földön. A kétségek alapvetésként arra jók, hogy megnézzük, mi az, amit beengedünk (vagy ki az, akit beengedünk) az életünkbe, tehát saját védelmünket szolgálja (erőssége attól függ, hogy mennyire van szükségünk védelemre, mennyire érezzük magunkat biztonságban). Ahhoz azonban, hogy tényleges próbát tegyünk e teremtő energiákkal kapcsolatban, a próba erejéig le kell tennünk a kétkedést. Kísérletünk támogatója a retrográd mozgásba forduló Neptunusz, aki még inkább a befelé fordulást, a magunkra, „magunkba” összpontosítást segíti. Az előző hónap összefoglaló cikkében a játékosságról írtam, és ezen belül arról, hogy merjünk eltérni a megszokott, automatikus viselkedési sémáinktól, merjünk játszani és próbálkozni.
     Most pedig egy igen merész gondolattal állnék elő, melyet próbáljunk meg feltétel nélkül elfogadni ahhoz, hogy kísérletezni tudjunk. Mi van, ha eddigi elképzeléseinkkel ellentétben nem a világ működésére reagálunk csak (tehát a világ dolgai történnek, mint akciók és mi magunk csak reakciókat működtetünk, vagyis válaszolunk a történésekre), hanem mi magunk hívjuk elő a körülöttünk lévő dolgok valóságát. Mi van akkor, ha nem Mi függünk a világtól, hanem fordítva: a világ függ Mitőlünk? Még egyszerűbbre fordítva, azt feltételezzük, hogy minden fűszál és fa, az otthonunk, a kertünk, a sarokban álló esernyő, a barátaink, a szerelmünk, a gyermekeink saját teremtésünk valósága. Ezt a gondolatot pontosítva az előzőekből csak az a valóság, a mi általunk teremtett energia, amit meglátunk belőlük és ez a lényeg, illetve az a lényeg, hogy többet láthassunk a világunkból, mint amit jelenleg.
      EZÉRT SZÜKSÉGES játszanunk és próbálkoznunk, megnézni és elemezni egy helyzetet, egy eseményt más és más oldalról. Edzenünk kell a látókörünket, szélesíteni, hogy befogadható legyen a szegénységgel küzdőknek a gazdagság gondolata és meglássák, a gazdag emberek hogyan „látnak”. A magányosoknak a párra találás gondolata, hogy befogadják a már párra talált emberek hozzáállását, és be tudják építeni saját életük mindennapjaiba. A teremtett világ, amit látunk, nem más, mint saját látókörünk szélességének, mélységének és színességének tükröződése. Lemérhető az életminőségünkből a lelkünk egészsége, és mielőtt még bárkinek is lelkifurdalása támad saját minőségét illetően, meg lehet látni, hogy hol kell még jobban élesíteni a szemünket, hol lehet javítani azon, ami számunkra nem tetszetős.
     SZÓVAL TEGYÜNK EGY PRÓBÁT. Legyünk merészek a kísérleti teremtésben. Lehetőleg válasszunk olyan életterületet, mely nem túl akadályoztatott elsőre, csak azért, hogy gyors sikereket érhessünk el és ezzel az akadályoztatottabb területeken is kedvünkre próbálkozhassunk. Hogyan működik ez a gyakorlatban? Mivel tudatosult bennünk, hogy a világ tükröződés és reakció, nem pedig fordítva, itt az idő, hogy még mielőtt a valóságban létrejött volna mondjuk az áhított „igazi” társ, munkahely, tömött pénztárca, vagy szellemibb síkon egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb élet lehetősége, meg kell élnünk belül, milyen is lehet az. Látnunk kell, éreznünk kell belül, hogy sikerült, létrejött, megtörtént, ami még nem történt meg.
     A Rák-havában működő domináns életterület a családdal kapcsolatos dolgok. Az összetartozás érzésével kapcsolatos energiák, a gyöngédséggel, a meghitt légkörrel kapcsolatos dolgok. A jegy uralkodója a Hold, a hét napjaiból a Hétfő tartozik ehhez az égitesthez (az angol Monday, azaz Moonday szó is erre utal), erőteljesebb eredményeket érhetünk el, ha a célunkra való összpontosítást erre a napra időzítjük.
      Egészségügyi szempontból figyelmet szükséges fordítanunk a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra, a minőségi alvásra (hagyjunk elég időt e fontos tisztító tevékenységnek), a szemeinkre, valamint a mentális egészségünkre.
    Családias, kellemes hónapot kívánok az Olvasóknak, széles és nyitott perspektívát, a játék örömét és saját világunk teremtésének sikerét!

                                                                                                                                                Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez