Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658182
   « Vissza

Együttműködés az oktatásban

 « Portaszolgálat 
2012. január 19.
 

Minden végzett tanuló állást talál

 img_4730

  Ördög Erika, Fidler Gábor és Somodi Jánosné a multimédiás nyelvi labor átadásán


     Egy korszerű, multimédiás nyelvi labor átadására került sor a múlt év utolsó oktatási napján a Centi lakótelep „kék iskolájában” működő Út a Harmadik Évezredbe Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskolában. A legkorszerűbb nyelvoktatási módszereket alkalmazó rendszer idetelepülésének viszont hosszabb története van. Az IFF egy nemzetközi magániskola, amely informatika és idegen nyelv oktatásra specializálódott. 1990 óta vannak jelen Magyarországon, szegedi székhellyel. Mint Ördög Erika, az IFF magyarországi vezetője elmondta, a szegedi Radnóti Gimnáziummal együttműködve alakították ki az azóta igen sikeressé vált módszerüket: nem a diákokat járatták az IFF iskolájába, hanem az iskolába telepítették a nyelvi labor számítógépeit – ezt délelőtt a tantervi oktatásban használják, a tanórán kívüli időben pedig az IFF szervez rájuk nyelvtanfolyamokat.
     Ezt a módszert alkalmazták most a XVI. kerületi iskolában, ahol a szakmai képzés igen eredményesen és magas szinten zajlik, és a képzés immár magas szintű nyelvtudással is társulhat, ami felértékeli a szakmai tudást. Az IFF saját tajvani gyárában készíti a nyelvoktató multimédiás számítógépeket, amelyek mindig megfelelnek a legkorszerűbb programok igényeinek. Az Út a Harmadik Évezredbe iskola foglalkozásain ezeket használják az informatikai és nyelvoktatásra, az IFF pedig biztosítja a gépek folyamatos karbantartását és rendszeres fejlesztését. A tanórán kívüli időszakokban az IFF szervez itt nyelvoktatást, például az érdeklődő kerületi lakosoknak.
     A szalagátvágással összekötött ünnepélyes átadást követően az iskola diákjai vették birtokba a nyelvi labort, ismerkedvén az újszerű nyelvoktatási módszerrel. Ez igen szórakoztató, érdekes és lebilincselő, mintha hirtelen idegen nyelvterületre kerülne a csoport – nem magolva, hanem szórakozva sajátítják el a nyelvet úgy, hogy egy szó sem hangzik el magyarul. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező, a vizualitásra épülő nemzetközi nyelvoktatási rendszer valóban igen hatékonynak tűnik.

 img_4738
  

     Az oktatás fontos része a szakmai gyakorlat, amelyre neves hazai cégekkel van szerződése az iskolának – tudtuk meg Somodi Jánosnétól, az alapítvány elnökétől. Ha a nyelvet is sikerül magas szinten elsajátítaniuk, akkor a szakmai gyakorlatra külföldön is sor kerülhet, ügyelve arra, hogy a diákok jó hírét keltsék munkájukkal hazánknak – és az iskolának.
     Legközelebb a CEBIT nemzetközi informatikai kiállításra utazik a tanulók egy csoportja – újságolta Fidler Gábor igazgató, aki egyben informatikát is tanít. A hannoveri infokommunikációs kiállításon megtudható, hogy milyen eredményeket ért el az informatika világszerte, s ez a tudás kiváló alapokat ad az oktatásnak. De világot láthatnak azok a tanulók is, akik a CBA-val való együttműködés eredményeként az osztrák Billa bolthálózatban sajátítják el a gyakorlati ismereteket.
     A családias hangulatú, de magas szintű képzést adó szakközépiskolában helyproblémával küzdenek, mert immár több a jelentkező, mint amennyit fel tudnak venni. Jó hírük szájhagyomány útján terjed, ami nem csoda annak ismeretében, hogy három évre visszatekintve minden itt végzett tanulónak van állása – a CIB banknál immár húsz végzett diákjuk dolgozik, s a foglalkoztatók már közvetlenül a végzős hallgatók között toboroznak. S mindez a szakmai eredmény most kiegészül egy korszerű és hatékony nyelvoktatási módszerrel, amely nemzetközi szintre konvertálja az itt megszerzett tudást.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez