Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658931
   « Vissza

Karácsonyi történetek

 « Portaszolgálat 
2012. január 19.
 

     Egy hazánkban élő és dolgozó vietnámi üzletember fordult meg karácsony előtt pár nappal a sashalmi Szabadszó utcában. Amint ismerősétől eltávozott, a kocsiba szállva kiejtett a zsebéből egy borítékot, ami ottmaradt az aszfalton. Nemsokára egy nyugdíjas sétált arra. A borítékot megpillantva felvette, s csodák csodája: volt benne 300 ezer forint. A hölgy tovább keresgélt a borítékban, s szerencsésen meglelte benne a vietnámi férfi névjegyét. Telefonon nyomban utána szólt, hogy elhagyott itt Sashalmon valamit, s vietnámi honfitársunknak átadta borítékostól az elveszített 300 ezer forintot. Az üzletember a sajtó útján is szeretné kifejezni háláját a kedves megtalálónak, s úgy átalában köszöni, hogy ilyen kedves és becsületes emberek között élhet.
     Egy idős úr hívta szerkesztőségünket karácsony előtt, hogy mi történt vele a Sashalmi piacon.     Ugyanis vásárlás közben a zöldségek között hagyta a kesztyűjét. Már ment volna haza, amikor azt vette észre, hogy fut utána a zöldséges a kesztyűjével. Értik, magyarázta a bácsi, a kesztyűje miatt otthagyta a boltot, megkereste őt a tömegben, és visszaadta. Kikérdeztük a bácsit, hogy ki volt ez a becsületes zöldséges, és legközelebb felkerestük. (A Magyar Hentes szomszédségéban található!)   Tolmácsoltuk a kesztyűs vásárló köszönetet, de mint mondta, ez nem nagy dolog, futott ő már vásárló után a paprikák közé hullajtott tízezressel is.
     A Mária utcán szólított le bennünket egy kedves idős úr, hogy ugyan írjunk már a Rákosi úti postáról, hogy ott milyen kedvesek a postások. Kérdésünkre elmesélte, hogy karácsony előtt csomagfeladás végett járt a postán, s otthon hagyta a szemüvegét. Anélkül pedig nem tudta kitölteni a szükséges szelvényt. Hanem a postás úr nem ám letolta, hogy miért nem vitt magával szemüveget, hanem elkérte a papírt, és gyorsan kitöltötte helyette. Kedves figyelmességét ezúton is nagyon köszöni, és sokkal boldogabb új esztendőt kíván az összes postai dolgozónak, mint amilyen lesz... (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez