CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28780469
|
2006. december 6.
|
|
|
TÜTTYÖLT RATYLI (ősi magyar étel)
Hozzávalók: 1,5 kiló nyers ratyli, 1 jókora pese, 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgősi), 3 csipet ciháta
A nyers ratylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröllyen, kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba a bruggyantott gönyézdével. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk sottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. Végül belelohhantjuk a cihátát.
A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat, ahova nem szeretnénk.
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|