Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.09.26. vasárnap
Jusztina
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22147153
   « Vissza

Fradi-Vasas párharc a Sashalmi piacon

 « Portaszolgálat 
2011. november 15.
 

  birk2

     Ha valaki november 9-én koraeste gyanútlanul vásárolni ment a sashalmi piacra, az furcsa helyzetben találhatta magát. A még nyitva tartó árusok helyett ugyanis csak fergeteges buzdítást hallhatott. A rendhagyó hangzavar forrása a sashalmi sportcsarnok volt, ahol november 9-én 17 órakor rendezték a magyar birkózó csapatbajnokság döntőjének első fordulóját. A kíváncsi vásárlók az ablakokon bepillantva érdeklődve nézték a küzdelmet. Nagy valószínűséggel azonban nem ismerték fel a résztvevőket, akik között olimpiai-, világ és Európa-bajnokok sora volt.
     Mondhatni, ilyen rangos sporteseményt még nem rendeztek eddig a kerületben. Mint ahogy tavaly, úgy idén is hazai birkózás két legeredményesebb egyesülete, a Vasas és a Ferencváros vívta a csapatdöntőt. A harmadik helyért pedig a Kecskemét és a Szombathely mérkőzött egymással. A birkózás nem tartozik a legnézettebb sportágak közé, és, hogy ez a jövőben ne így legyen, ahhoz sok olyan mérkőzésre lenne szükség, mint amilyen a november 9-i országos döntő volt.
     A Fradi és a Vasas ádáz küzdelmet vívott az aranyéremét. Mind a hét súlycsoportban vívott mérkőzés hatalmas presztízs volt a felek számára. A két vezetőedző, az angyalföldi Bódi Jenő és a ferencvárosi Sike András egyaránt nagy csatákban edződtek. Előbbi junior és ifi világbajnok, felnőtt Európa-bajnok, az utóbbi pedig olimpiai aranyérmes volt. A két edző űzte, hajtotta a tanítványait, akik közül ezúttal a fradisták voltak az erősebbek és a taktikusabbak. Ennek köszönhetően a döntő első mérkőzését a Fradi nyerte 17-6-ra, mely a szakemberek szerint behozhatatlan előnynek tűnik.   
     A Magyar Birkózó Szövetség elégedett volt a szervezéssel. Az országos döntő házigazdája a mindössze két éve alakult Kertvárosi SE volt, és a fiatal egyesület kiválóan vizsgázott a rendezésből. Ez azért is nagy dicséret, mert a helyi birkózóklub csak beugró volt, a döntő első fordulóját a Vasasnak kellett volna rendeznie, az angyalföldi klub azonban egy jó ideje terem nélkül van, és az edzéseket is a BVSC-Zugló csarnokában tartja. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. szeptember 15.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez