Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.14. péntek
Marcell, Maximilián
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18502719
   « Vissza

Rakott padlizsán

 « Receptek 
2011. október 19.
 



Hozzávalók:
  80 dkg padlizsán (kb. 4 db), 30 dkg sertéshús darálva, 1 fej hagyma, 2 tojás, 1 dl tejföl, 5 dkg liszt, 2x fél dl olaj, só, bors
Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst. Megsózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk, és zsírjára sütjük.
A padlizsánt vékonyan meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk. Papírtörlőn leitatjuk, lisztbe mártjuk és forró olajban mindkét oldalán félig átsütjük. A szeleteket rétegesen lerakjuk a darált hússal tűzálló tálba. A tejföllel jól elkevert tojásokat ráöntjük, villával megszurkáljuk, hogy a tojás átjárja az ételt. Forró sütőben kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez