Hozzávalók: 80 dkg padlizsán (kb. 4 db), 30 dkg sertéshús darálva, 1 fej hagyma, 2 tojás, 1 dl tejföl, 5 dkg liszt, 2x fél dl olaj, só, bors Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst. Megsózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk, és zsírjára sütjük. A padlizsánt vékonyan meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk. Papírtörlőn leitatjuk, lisztbe mártjuk és forró olajban mindkét oldalán félig átsütjük. A szeleteket rétegesen lerakjuk a darált hússal tűzálló tálba. A tejföllel jól elkevert tojásokat ráöntjük, villával megszurkáljuk, hogy a tojás átjárja az ételt. Forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk! |