Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655170
   « Vissza

Versenydömping az Ikarus atlétáknál

 « Cikkek és hírek 
2011. október 5.
 


    Szeptember végén érdemes egy kis összegzést készíteni a nyári atlétikai szezonról.  Egymást érik a versenyek a nyár folyamán. Rengeteg korosztályos hazai és nemzetközi megmérettetés várt a sportolókra.
   Június 24-26-ig Nyíregyházán került megrendezésre az ifjúsági-junior-utánpólás országos bajnokság, ahol természetesen több éremmel és értékes helyezésekkel gazdagodtunk. Kezdjük Gyürkés Vikivel, aki ahol rajthoz állt ott éremmel térhetett haza, ez számszerűleg egy aranyat (3000 m) illetve két ezüstérmet jelentett: 800 m-en és 1500 m-en.
    Második legeredményesebb versenyzők Ludvig Benjamin volt, aki 1500 m-en második, míg fő számában 800 m-en okos futással szerezte meg a bajnoki címet. Az Ob után a számára az év legfontosabb nemzetközi versenyére utazott el Franciaországba, az Ifjúsági Világbajnokságra. Itt tisztességesen helytállt a bombaerős mezőnyben, ahol elsősorban a tapasztalatszerzés volt a fő célja ifj. Tomhauser István tanítványának.
    Rajtuk kívül Kővári Tamás nyújtott kimagaslót: az első napon 400 m-en a 6. lett, míg másnap 400 m gáton felállhatott a dobogó második fokára. Mind a két versenyszámban egyéni csúcsot ért el, így számára is nagyon jól sikerült a nyíregyházi kaland.
    Ebben a hónapban volt még egy verseny az atléták számára: a Serdülő Országos Összetett Bajnokság, ahol több értékes helyezés mellet meg kell említenem Kádár Fannit, aki hétpróbában ezüstérmet szerzett.
    Ugyanezen a héten Eszéken négy ország részvételével junior válogatott viadalt rendeztek, melyen a magyar csapat az igen erős cseh válogatott mögött a 2. helyen végzett. Ebben Gyürkés Vikinek komoly része volt, a kiváló junior középtávfutó hölgy 1500 m-en első helyezést ért el.
Július 2-án a Honvéd nemzetközi versenyen szintén 1500 m-en indult Wágner Gábor, egyéni csúccsal lett 3. lett, nagyon közel kerülve a 3:40-del kezdődő álomhatárhoz (3:51,05).
    Ugyanezen a hétvégén rendezték meg a 3. Hegyifutó magyar bajnokságot is, ahol Szoboszlai Tamás az U20-as korosztályban ezüstöt szerzett, míg a felnőtt nőknél Szúnyog Erika 2., valamint Vass Vera 3. helyezést ért el, csapatban a nőknél első lett az Ikarus BSE csapata.
    Kiss Dánielről is ejtenem kell néhány szót: Izmirben a Csapat Európa Bajnokságon megfutotta az olimpiai és VB „A” szintjét, amivel biztossá tette az utazását a két világeseményre. Ezt követően két nemzetközi versenyen állt rajthoz Dani, előbb Stockholmban, majd rá két napra már Lausanne-ban állt rajthoz. Az előbbi helyszínen 2, az utóbbin 6. helyezést ért el.
   Minkét verseny nagyon jól szolgálta a felkészülését a nyár végi koreai világbajnokságra, sajnos azonban egy sérülés közbeszólt, így nem vehetett rész a Vb-n. Így gőzerővel készül  a jövő évi londoni Olimpiára.

Berendi Antal

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez