Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658297
   « Vissza

Új étterem – különleges szolgáltatásokkal

 « Cikkek és hírek 
2011. szeptember 21.
 

Terrace Cafe Bar & Lounge
 

A XVII. kerületben, a Ferihegyi út 62. szám alatt 4 éve alussza Csipkerózsika álmát egy befejezetlen ötlet. Az érdekes épület sokak kíváncsiságát felkeltette, hogy mi lehet ez a hatalmas teraszos valami? Jelen történetünkben nem a „herceg csókja” éleszti fel az épületet, hanem egy fiatal, tettrekész csapat, akik hatalmas lendülettel álltak neki, hogy új színt varázsoljanak Keresztúr vendéglátásába.

  terrace_soon
     Október elején megnyílik a Ferihegyi út 62. szám alatt a Terrace Cafe Bar & Lounge, amely igen különleges szolgáltatásokat kínál leendő vendégeinek. Hatalmas, téliesített, hang- és fénytechnikával felszerelt terasza 120 főnek is helyet tud adni. Ezen belül lesz egy külön VIP rész kényelmes fotelokkal, ahol akár az öltönyös bankárok is lebonyolíthatják üzleti tárgyalásaikat. A látványkonyha a grillezett ételeket készíti el a vendég szeme láttára, míg a koktélpult a különleges koktélokat.
     Bent hangulatos boxok kínálnak meghitt milliőt mintegy 24 vendég számára. Bizonyos napokon a kinti és a benti kivetítőn, az úgynevezett „italtőzsdén” követhetik figyelemmel a vendégek az aktuális italárakat. S mint az igazi tőzsdén, amelyik italból nagyobb az egész étteremben az aktuális fogyasztás, annak lejjebb megy az ára, akár jelentős mértékben is. Érdemes tehát figyelni, mit iszik a szomszéd asztal… Ezek a kivetítők lehetőséget adnak arra is, hogy a jeles sporteseményekről senki ne maradjon le egy kellemesen elköltött vacsora kedvéért.
     Ételkínálatukban igen széles választékot kívánnak felsorakoztatni: a hamburgertől, pizzától kezdve egészen a legkülönlegesebb specialitásokig, akár grillezett rák is kerülhet terítékre. A finom ételhez azonban finom ital is dukál, melyet a hatalmas italválasztékból lehet majd kiválasztani. S mint ahogy a hely neve is jelzi, kávét is lehet itt rendelni, nem akármilyet ám! A kávékészítés művészetét itt külön szakember műveli majd, a „barista”, aki nem mindennapi tudásával fokozza majd a kávéfogyasztás élvezetét. Pénteken és szombaton élőzene, DJ, esetenként stand up comedy szórakoztatja szórakoztatja a vendégeket. A hatalmas terasz a táncolóknak is helyet ad majd, amikor a hangulat és a zene úgy kívánja. A szórakozási lehetőségeket színesítik még az x-box kinect játékok. Aki még nem hallott róla, képzeljen el egy képernyőt, amelyen a sportoló alakja pont azt a mozgást tükrözi – egy mozgást érzékelő kamera segítségével – mint amelyet a 2-3 méterre előtte mozgó „játékos” csinál. Így lehet például gerelyt hajítani, bowlingozni, stb., akár igazi izomlázat szerezve…
     Ilyen különleges és gazdag szórakozási lehetőségeket kínáló étterem a környéken még nem volt. Bizonyára sokan fogják kedvelni azért is, mert nem kell a belvárosba beautózni – a sofőr meg nem ihat. Itt az étteremnek van egy különleges szolgáltatása (a sofőrökre is gondolva…): a kisbuszos szállítás. 8-12 főig ingyen vállalják, hogy vendégeiket hazaszállítják, de akár el is mennek értük – a XVII. kerületben és vonzáskörzetében. (Egyéb esetekben pedig kedvezményes áron vállalják a szállítást.) Jelenlegi szolgáltatásaik mellett folyamatosan igyekeznek a vendégeik igényeit kielégítő, változatos programokat kínálni, és még az idén megkezdik a pizza, menü és más ételek házhozszállítását is.
     A cég kínálata elsősorban a környékben élők igényeihez kíván alkalmazkodni. És amit kínál: egy belvárosi színvonalú éttermet – külvárosi árakon, a középkategóriás árak a szélesebb vendégkör számára is elérhetőek lesznek, várhatóan a fiatalok és az idősebb korosztály is szívesen jár majd hozzájuk. Ez lesz tehát hamarosan, de mi volt eddig, hogyan született meg a vállalkozás?
     Gallainé Makay Szilvia régen dédelgetett álma egy különleges vendéglátóhely, amiben férje, György is támogatta. Amikor azonban meglátta a Ferihegyi úti ingatlant, nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy talán ez lehetne az! Igenám, de az évek óta elhagyatott épületről nem lehetett semmit tudni, míg végül az önkormányzat és helyrajzi szám segítségével sikerült kinyomozni a telek tulajdonosát, így jutottak el az épületet létrehozó vállalkozás tulajdonosáig, a mostani üzlettársukig, Tóth Zoltánig, aki segítség nélkül eddig nem tudott tovább lépni. Össze kellett hát találkozni, és össze kellett fogni ahhoz, hogy ez a vállalkozás létrejöhessen. Tóth Zoltán szakács lévén tapasztalatait az éttermi rész irányításában fogja kamatoztatni. Szilvié a rendezvényszervezés, meg az ügyes-bajos dolgok intézése, mint a reklám. Férje pedig a jogi és pénzügyi terület gazdája. Az üzlet vezetésére Teket Tibort sikerült megnyerni, aki a Ráday utcában több ismert és jónevű vendéglátóegység vezetője volt mindezidáig. Ezeket cserélte le jelenlegi státuszára, hogy itt egy új, izgalmas dologba kezdhessen, és segítse lelkes munkatársait, egy kis belvárost csempészve a XVII. kerületbe. A fiatal csapat tehát tettre kész, hogy egy olyan helyet és szolgáltatást kínáljanak vendégeiknek, amely bár olyan, mint egy álom, mégis valóság!

  20110919

Tóth Zoltán, Gallainé Makay Szilvia, Gallai György és Teket Tibor


Terrace Cafe Bar & Lounge • 1173 Bp. Ferihegyi út 62. (az Elágnál, a rendőrséggel szemben) • Érdeklődni: 06-20-533-7039

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez