Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659207
   « Vissza

Bezárta kapuit a napközis tábor

 « Portaszolgálat 
2011. szeptember 7.
 

 

  dscf1949

Augusztus 31-én, miután az utolsó gyermek is elhagyta a János utcai napközis tábort, felhangzott a tábori takarodók jól ismert dallama. Egy rendkívül tartalmas nyarat követően egy évre ismét bezárta a kapuit a létesítmény. Az utolsók, akik elhagyták az intézmény területét, Kovács Péter polgármester, Kovács Katalin, a Művelődési Ügyosztály vezetője és az idei tábor szervezői, a Göllesz, a Táncsics és a Kölcsey iskolák vezetői és pedagógusai voltak. Az idei esztendőben a napközis tábor június 16-án kezdődött és egészen a szünet utolsó napjáig tartott. Júniusban a Göllesz pedagógusai szervezték a programokat. A szokásoknak megfelelően ekkor volt a legmagasabb a gyereklétszám: átlagban 170 fővel üzemelt a tábor. Ennek a ciklusnak kiemelkedő eseménye volt a Cerberus kutyaiskola bemutatója. A gyerekek ugyanis a jól képzett kutyusok mellett olyan kedvencekkel találkozhattak, mint Vastag Csaba és Tamás, Keresztes Ildikó, valamint Fábián Anita.
Júliusban a Táncsics pedagógusai voltak a táborgazdák. Nekik a rendkívül zord, csapadékos időjárással is meg kellett küzdeniük. A gyerekek a sok program mellett egy új trambulinnal vigasztalódhattak. A gazdálkodásban a Táncsics járt az élen, a mátyásföldi intézmény gazdasági vezetője, Sándor Ildikó ugyanis júniustól egészen augusztusig irányította a tábor pénzügyeit. Szilágyi Sándorné, a Táncsics konyhása pedig mindhárom ciklusban biztosította a táborozók étkeztetését.
Augusztusban a Kölcsey pedagógusai várták a táborozókat. Az átlaglétszám végig 100 és 130 között volt, s még az utolsó, csonka héten is félszáz gyerekre kellett vigyáznia a pedagógusoknak. A Kölcseynek nagyobb szerencséje volt az időjárással, mint a másik két iskolának, ebben a hónapban ugyanis végig nagy meleg volt. Sajnos azonban, egy szomorú tragédia beárnyékolta az idei tábort: augusztus 12-én délelőtt éppen a János utcai létesítményben tartottak közlekedési és bűnmegelőzési előadást a kerületi rendőrök, amikor néhány sarokkal arrébb, a Köztársaság utcában a sokakat megrázó kettős gyilkosság történt. A rendőröknek a hír hallatára sietve kellett elhagyniuk a tábort, így az előadásukat is csak egy héttel később tudták befejezni. (T)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez