Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28804879
   « Vissza

Horoszkóp (augusztus 20-tól szeptember 20-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. augusztus 24.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

A lendület és a türelem közötti ellentét feloldására kérik most a bolygók. Ön menne, csinálná, elkészülne, kivégezné az adott feladatot, de csak nem akar annak vége szakadni. Türelemre és még több energia befektetésre ösztökélik. Önnek pedig valahol az energiafelesleget le kell vezetnie. Döntenie kell, hogy idegeskedik-e, vagy fut két kört a ház körül esténként. Ez utóbbi egészségesebbnek tűnik. A dolgok el fognak készülni és nemsokára élvezheti munkája gyümölcsét. Addig is koncentráljon arra, hogy vannak dolgok, amikhez több idő kell – hogy az eredmény szebb lehessen –, mint amennyit Ön kiszámolt az elején.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

Ön is úgy érzi, hogy felszedett néhány kilót az elmúlt hónapokban? A bolygók is ezt mutatják. Még nincs vége az üldögélős, maradásra ösztökélő időszaknak. Ön üldögél, és valószínűleg eközben eszik is. Meg kéne fejtenie, hogy miért tol fotelt a sors a Bika-jegyűek feneke alá. Több dolog is lehet. Az egyik, hogy ebből a perspektívából látható meg az, amit eddig nem látott meg. Vagy a dolgok lassan alakulnak, és a kivárás kényelmes időszakában szükséges ez az üldögélés. Az élet kényelmes oldalának megélésére az egyik módszer az evés és egy helyben maradás, a másik pedig – talán ez egy hosszú távon bölcsebb álláspont – a csak úgy lenni érzés kifejlesztése. A minden úgy jó, ahogy van állapot.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Képes kifejezni, kikommunikálni a világnak, hogy mire van szüksége. Megjelenik az „Én ezt, vagy azt akarom” mondat, mely eddig nem volt túl jellemző Önre. Azonban a kimondás pillanata után a kétségbeesés és félelmek érzése is megjelenhet, mivel most döbben rá, hogy sokszor csak azt tudja igazán, hogy mit nem akar elviselni tovább. Nincs kidolgozott útiterve a továbbiakra nézve. Elgondolkodott már azon, hogy valójában mi is történne, ha egy szempillantás alatt mindaz a nyakába hullana, amit szeretne? El tudná viselni? Játszadozzon el a gondolattal, hogy hogyan képzeli el magát egy-két év múlva. Jót tenne egy színjátszókör, vagy családállítás.

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

A dacos, morgós kisgyermek szerepek kerülnek előtérbe. Nem igazán elégedett. Sokszor el is várja környezetétől, hogy szavak nélkül is megértsék Önt, és úgy viselkedjenek, ahogyan Ön szerint kellene az embereknek viselkedniük. Egyetlen dolgot nem lát, hogy kívülről nézve jelenleg egészen hűvösnek és gyakorlatiasnak mutatja magát, belülről pedig azt szeretné, ha gyengéden kezelnék. Össze kéne egyeztetnie a bent lévő elvárásokat a kifelé kommunikált elvárásokkal. Az alapvető ellentétek saját lelkéből fakadnak, nem pedig a környezet tehet róla.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Kissé kellemetlenül viselik, hogy uralkodó bolygójuk a Nap a szőrszálhasogató Szűz jegyébe lépett. Ebben a jegyben gyakrabban kerülnek reflektorfénybe a hibák, mint az erények. Az újdonságok és eddig lángoló érzelmek most takarék fokozatra kapcsolnak, és a hétköznapi gyakorlatiasság talajára kényszerülnek. A praktikusságot kívánó feladatmegoldások hozhatnak jókedvet és örömöt. Gondoljon arra, hogy ez az időszak hivatott megszilárdítani, és mindennapossá tenni az újdonságokat. Próbáljon meg örülni az apróságoknak, legyen élesebb a látása, és lásson rá az egyszerűség szépségére is.

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Bár a Szűz-jegyűek havában van, mégis mintha előbbre gondolkodna, máshová vágyna, máshol szeretne lenni. Jelenleg csak eljátszani az Öntől elvárt rendezett, szervezett szerepet, lelkében pihenésre, megbecsült kényelmi állapotra vágyik. Nyaralt Ön ebben az évben? Ki tudta pihenni magát? Ha nem, akkor a hosszú utazások helyett már csak a rövidebb pillanatok teljességére és pihentető mivoltára számíthat. Például menjen el kedvesével kettesben vacsorázni, vagy töltsenek el egy hosszú hétvégét vízpart mellett. Ne legyen amiatt lelkifurdalása, hogy nem tud kifogástalanul feladataira koncentrálni. Vannak időszakok, amikor a túl sok szabály, elvárás, kötelezettség az ember fejére nő.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Erőtlen időszakra számíthat. A dolgok nagy része áll, vagy akadályoztatott. Sokszor érzi magát idegennek és kívülállónak. Túl sok a szabály, a kötelesség, kevés jut a kreatív, kísérletező, művészies „mérleg-vénának”. Azt a gondolatsort, hogy nincs szükség igazán Önre, felejtse el, írja át, törölje ki, mert fontos az Ön szerepköre is, csak jelenleg nem ez áll a világ középpontjában. Ha úgy érzi, nem túl ügyes a szabályok betartásában, gondoljon bele, hogy szükség van az ügyetlenségre is azért, hogy értékelni tudjon és vágyakozni tudjon majd a saját kreativitásának beteljesedésére. Fogadja el, ha az eredmény alul marad az elvártakon és próbálja meg a készítésben és a munkafolyamatban örömét lelni.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

Ahogy közeledik a nyár vége, a Skorpió-jegyűek lelkében megindul az átváltozás folyamata. Rendkívül jó meglátásai lehetnek önmagát és környezetét tekintve, értelmet nyerhetnek hosszú idő óta fennálló frusztráló helyzetek. Amit jelenleg nehezen visel, az a hűvösség és szarkazmus, bár meg kell jegyezni, kívülről Ön ezt a szerepkört kiválóan tudja játszani. Mástól, másoktól azonban ezt nehezen viseli el. Ne fitogtassa erejét, mert abból bizony akkora van, hogy ellenfelét pár pillanat alatt a padlóra küldené. Próbálja meg tehát csak azokkal összemérni tudását, akik súlycsoportban valódi ellenfeleknek nevezhetők.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Ha úgy gondolja, hogy pénzt kell csinálnia a nagymama teáskészletéből, ne tegye. Jelenleg nem láthatja tisztán a dolgokat. Természetesen kényelmesebb eladnia valamit abból, ami az Öné (nagymamáé), mint nekilátni a semmiből építkezni. Egyelőre várja ki, hogy merrefelé mozdulnak el a dolgai, mert jelenleg kényelmi állapotban üldögél és lábat lógat. Az ősz közepe-vége táján számíthat kiútra a mozdulatlanságból, megoldási javaslatokra és valódi cselekvőkészségre. Egyre vigyázzon, hogy meddig tartanak a tartalékok, és hogy mennyit költ a tartalékokból, mert jelenleg hajlamos kevés, de nagy dolgot vásárolni, ami túlmutat a költségvetésén.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Kisebb csalódásokra számíthat. A csalódások pedig arra mutatnak majd rá, amin változtatnia kell. Lehet hogy csak a dolgokkal kapcsolatos elvárásain. Lelkére vesz most minden apró sérelmet, úgy érzi, pont azok az emberek bántják meg leginkább, akik a legközelebb állnak Önhöz. Ön és a külvilág ellentétesen működik, ez az ellentét feloldható, ha egy kicsit befelé tud fordulni. Magányos időszakra számíthat. Le kell ülnie átértékelnie az életét. Az élet megváltozott időközben és saját lelkében is szükségesek ezek a változtatások.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Sokféle dolog változik Ön körül, dinamikusan mozog előre az élete, és nemsokára még ennél is gyorsabb ritmusra számíthat. Szerelmi életében is kreatív és szokatlan fordulatok következnek be. Az élet fűszertartója az Ön kezében van, ügyesen kell vele bánnia, hogy ne legyen túl sós, se ízetlen. Szokjon hozzá a különcséghez, mert mások számára igazán élmény lehet az Önnel való találkozás. Szervezzen találkozókat, mutassa meg önmagát, tehetségét, ügyességét. Bátorság és a szó jó értelmében vett vakmerőség az, ami mozgatja.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

Fortuna az Ön otthonába költözött, de sajnos ez csak akkor mondható el, ha az otthona rendezett, és ha eddig jó alapokra fektette életét. A beérés időszaka lehet ez tehát a kiegyensúlyozott Halak-jegyűek számára. A dolgok most állandónak látszanak, és sajnos akiknek eddigi életükben a kellemetlenségeket kellett többnyire megélniük, azoknak ezek a kellemetlenségek nyújtanak állandóságot. Ki kell várni, míg transzcendens uralkodójuk, a Neptunusz a Halak jegyébe lép. Már nem sok van hátra, kitartás! Négy-öt hónap türelem és a változás, változatosság be fog következni.      

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez