Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.15. szombat
Mária
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18507997
   « Vissza

Rántott uborka

 « Receptek 
2011. június 15.
 

 

Hozzávalók: 2 db kígyóuborka, 2 tojás, liszt, morzsa, bors, só, olaj

A magyar kígyóuborkát bátran meghámozzuk és 2 cm-es karikákra vágjuk, megborsozzuk, megsózzuk. A tojásokat felverjük egy kis tej hozzáadásával, és szűrőkanállal (nem egyenként) lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk, majd bő forró olajban kirántjuk. Rizst adunk mellé és majonézt.

Majonéz: egy tojás sárgáját kis mustárral simára keverünk, majd olajat csepegtetve hozzá kevergetjük. Mikor az olaj egy részét felvette (nem válik szét), bátrabban csurgathatjuk bele, összesen kb. 1-1,5 dl-t. Sózzuk, cukrozzuk, és mustárt adunk még hozzá ízlés szerint, esetleg fehér borsot.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez