Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774425
   « Vissza

Sült krumpli, salátaleves

 « Receptek 
2011. június 2.
 

 

Hozzávalók: 1 kg apró újkrumpli, 2 csokor pet­re­zse­lyem­zöld, fél dl olaj, 2 fej saláta, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tej, só, ecet, cukor

A krumplit kefével megtisztítjuk (ha nagyobbak, négybe vágjuk) és héjastól olajon rázogatva jól megsütjük. Amikor megsült, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és óvatosan keverve kicsit tovább sütjük, majd sózzuk.

Mellé salátaleves: egy liter vízben megfőzzük az apróra vágott fokhagymát, hagymát, majd beletesszük a leveleire szedett salátát. Amikor megfőtt, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint, ecetet is adunk hozzá. Mikor kihűlt, akkor öntjük bele a tejet, különben összemegy. Hidegen tálaljuk a forró krumpli mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez