Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.26. péntek
Ervin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28829208
   « Vissza

A legendás zenész rejtett titkai

 « Archívum 
2009. március 27.
 

A hihetetlenül népszerű Beatles együttes legkülönösebb tagjáról, George Harrisonról jelent meg egy igen érdekes könyv a keleti hittudomány egyik fellegvárának számító Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vezető oktatójának tollából. Az köztudott, hogy a Beatles tagjai élénken érdeklődtek a keleti filozófiák iránt, az viszont kevésbé, hogy Harrison (átfordítva: Krisna, azaz Hari fia) szólókarrierjét jórészt arra fordította, hogy zenéjével, de főként szövegeivel a hindu-vaisnava filozófiát terjessze el a világban.

bm_harifia


Példaként legyen elég annyi, hogy a My sweet Lord című Harrison sláger, amelyből annak idején 6 millió példányt eladtak, alig titkoltan, de az egyszerű hallgató számára kódoltan tartalmazza a híres mahamantrát, amelyet Krisna legutóbbi leszületése során hagyott az emberiségre, hogy ebben a legnehezebb korszakban, amelyben ma élünk, ennek segítségével bárki kiszabadulhasson kicsit az anyagi világ okozta szenvedésekből. E sorok írója őszinte meglepetéssel hallgatta a dalt a könyv bemutatóján, olvasva hozzá a szöveget, amelyik leginkább egy imához hasonlatos, s a kórus kíséretként énekli: Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare.
Banyár Magdolna (Maháráni Déva Dászi) szakértő kézzel vezeti végig az olvasót a korabeli társadalmi ellentmondásokon, a hippik ideológiáján, majd a Beatles együttes történetén. Ezután Harrison életét ismerhetjük meg, majd a dalszövegek elemzése következik, összevetve az ötezer éves védikus szentírásokkal. Aki fogékony a filozófia iránt, annak igazi kincsesládika ez a könyv, mert biztos kézzel igazít el a külső szemlélőnek csak árnyalataiban eltérő vallási felfogások között. Nem javasolnánk ezt a könyvet olyanoknak, akik még soha nem foglalkoztak spirituális dolgokkal, mert a színvonala inkább a középhaladók számára befogadható, de aki úgy érzi, hogy részben tisztában van az anyagi és a lelki világ kettősségével, az nagy haszonnal forgathatja, s egyben kiváló nyelvgyakorlás, ha a YouTube-ról letölti és meghallgatja a számokat, ráadásul spirituálisan is különösen fejlődhet a védikus szentírásokból származó sok-sok idézet befogadása által. (F)
A könyv megrendelhető utánvéttel (1400 Ft + postaköltség)
e-mail: info@bhf.hu • Telefon: 321-7787

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez