Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655238
   « Vissza

Asztrológiai útmutató az Ikrek jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. május 18.
 

 

   

h_ikrek

Az Ikrek hava május 21.-vel köszönt ránk, és míg a fényes Napkorong már az Ikrek jegyében köszönt minket, a jegy saját uralkodója – az eszes és ügyes Merkúr – még a Bika földies jellegében mozog a képlet legmagasabb pontján. Merkúr a Bikában a kissé földhözragadt gondolkodás mellett a már megszerzett tudás megszilárdító erejét, valamint a szellemi javak gyakorlatba való átültetését is jelenti. A kilences házban – az ideológiák házában – pedig még inkább törekszik arra, hogy ideológiákat, elméleteket gyártson a spontán helyzeteknél felmerülő „Na most mit tegyek?” állapot és az ehhez kapcsolódó félelmek elkerülése érdekében.

A bolygóhoz közelálló Mars – mint az erő és tettlegesség kifejeződése –, valamint a csoportosulás harmadik tagja a Vénusz – mint az értékrend és a „szeretem”, „nem szeretem” érzések interpretálója – együttesen nagy befolyást gyakorolnak hétköznapjainkra. Őket, hármukat alapvetően a hétköznapok bolygóinak is nevezik. Ez a befolyás, vagy energiahatás leginkább úgy írható le mindennapjainkat tekintve, hogy a bennünk lévő erőteljes biztonságra, bizonyosságra való törekvés miatt gyors döntéseket hozunk, hamar és pontatlanul konklúzáljuk az adott helyzetet, valamint értékítéletet alkotunk túl kevés információ alapján. Nyilvánvalóan ezt azért tesszük, hogy megóvjuk személyiségünk sérülékeny részét a kiszámíthatatlan helyzetek ijesztő előreláthatatlanságától. Természetesen ezek a gyorsan felállított „törvények”, szabályok, ítéletek ideig-óráig képesek működni és rövid távon beigazolhatják helyességüket, mégis érdemes már most felismerni, és tudatosan kezelni a jelen állapot féligazságát és tudni, hogy hosszú távon bizony csalódni fogunk elképzeléseinkben. A csalódás pedig bosszúsághoz, értetlenséghez és rosszabb esetben az ég felé tartott ökölrázó magatartásban nyilvánulhat meg, vagy hitvesztésben. A kérdés nem az, hogyan kerüljük el a nehéz helyzeteket, hanem az, hogy hogyan kezeljük a sorsalakító helyzeteket, mert végső soron a tanulásról, a megértésről, a mesterivé válásról szól minden egyes folyamat.

Ha tetszik nekünk, ha nem, a Kosba lépett Uránusz (már beszéltünk a múlt hónap összefoglalójában e nagy bolygó jegyváltásának hatásairól), mint gyorsító, felpörgető energia arra késztet minket, hogy az ideológiák gyártása, valamint a célok kitűzése mellett tanuljunk meg tudatunkkal figyelni percről percre, mert lehet, hogy időközben azok a bizonyos célok átalakulnak – ahogyan mi is –, és azok a bizonyos ideológiák érvényüket vesztik egy-egy új helyzet átélése közben. Tehát a feladat ügyességet kíván meg, ugyanakkor gondoljunk csak arra, hogy az ember személyiségének egyik kedvenc elfoglaltsága a versengés, akár magával akár másokkal, így tekintsük ezeket az energiákat is megoldandó kihívásnak önmagunkkal kapcsolatban.

Június első-második hetétől kezdve kissé szétaprózzuk energiáinkat, ismételten a félelmeink miatti védekező, kapkodó magatartásunk, hozzáállásunk miatt. A hétköznapi nehézségek miatt pedig elindulhat az önsorsrontó program, mely nem jelent mást, mint túlzott evéskényszert, állandó dühösséget (emiatt magasabb vérnyomást), mértéktelen cukorfogyasztást. A helyzet a felnőtté válás folyamata, kortól függetlenül. Pontosabban fogalmazva, talán a bölcsebbé válás a helyes definíció. Általában el tudjuk képzelni azt az ideát, hogy hogyan viselkedne egy igazi bölcs nehéz és kilátástalan helyzetben. Magunkról mégis nehéz elképzelnünk jelen állapotunkban azt, hogy helyt tudunk állni, hogy igenis összeszedhetjük a belső erőnket, és képesek vagyunk nyugodt és határozott lelkiállapottal végigcsinálni az előttünk álló feladatokat.

A dolog valódi nehézsége az, hogy sem nem erővel – legtöbbször ez dacos erőt jelent –, sem nem erőtlenül, gyengén kell hogy elvégezzük feladatainkat. A kettő közötti igazság, a „buddhai” igazság, vagyis a gitár húrját éppannyira szükséges meghúzni és feszíteni, amitől csodaszépen szól, mert ha túl feszes, elpattan, ha túl lágy és laza, nem képes megszólalni. Ezt viszont gyakorolni kell. Lehet, sőt bizonyosan az is a baj, hogy túl gyorsan, és minden egyszerre akarunk. Ha nem sikerül azonnal valami, gyakran feladjuk. Pedig ez egy bonyolult tanulási folyamat és próbálgatni kell felhangolni saját gitárunk húrjait. Tekintsük a tanulás folyamatát játéknak, izgalmas kíváncsisággal tekintve előre, mert ettől a kellemes hozzáállástól képes megváltozni maga a feladat súlya is, és képes megmutatni a titkot, mellyel nyitható és szétszedhető az ördöglakat kusza lehetetlensége. Erőt és izgalmakat, békét és játékos nevetést kívánok minden kedves olvasónak az Ikrek havához.

 

A boldogságért olykor keményen meg kell dolgozni. Olyan ez, mint otthon rendben tartása – meg kell őrizni az értékeket, és a szemetet ki kell dobni. Az egyik ember a szép kilátást veszi észre, a másik a koszos ablakot. Te választod meg, hogy mit látsz és mit gondolsz.

Kazantzakis egyszer azt mondta: „Ecseted és festéked van. Beléphetsz a mennyországba, ha megfested.”

(Andrew Matthews – Élj vidáman!)

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez