Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657185
   « Vissza

BETO PEREZ – ZUMBA MARATON PRÁGÁBAN

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2011. május 18.
 

 

   Foto0978

Beto Perez – Aki Zumbázik, tudja, mit jelent ez a név. Beto Perez az az ember, aki megalkotta a Zumbát 1989-ben, és sok ellenállás után végül 2001 óta sikeresen elterjesztette Amerikában, és mint a futótűz, terjedt el Európa szerte, és az egész világon.

Magyarországon másfél éve van jelen, habár 2010 áprilisában volt Budapesten ez első oktató képzés, amin nagyjából 40 lelkes fiatal vett részt – táncosok, táncoktatók, fitness oktatók, és olyanok is, akik csak szeretnek Zumbázni – és az oktatók száma hónapról-hónapra csak tovább növekszik, már előtte is voltak néhányan, akik próbálták megismertetni a magyarokkal ezt a fajta mozgásformát.

Hogy mi is az a Zumba? A Zumba egyszerre tánc, sport, jókedv, boldogsághormon, önfeledt kikapcsolódás, és csupa-csupa vidámság. Nem unalmas, nem monoton, és nem utolsó sorban elűzi a rosszkedvet. A Zumba a legjobb alakformáló, olyan, mint amikor elmegy az ember egy szórakozóhelyre, és áttáncolja az egész éjszakát. Észre sem veszed, hogy leizzadtál és elégettél sokszáz kalóriát, mert egy buliban táncolva nem erre figyel az ember. Jól érzed magad, táncolsz és fogysz. Ezt jelenti a Zumba is. A Zumba szó a kolumbiai Zumbear igéből származik, ami egy szleng kifejezés arra, hogy gyorsan mozogsz és jól érzed magad. A Zumba szó más nyelveken partizást jelent.

Mi is itt, a Napfény Mozgásstúdióban már több, mint egy éve Zumbázunk. Kis Zumbás csapatunk azóta folyamatosan bővül, mindenki szeret Zumbázni, mi pedig szeretünk Zumbát oktatni.

De térjünk vissza Beto Perezhez. Amikor megláttam az egyik közösségi oldalon böngészve, hogy Beto Prágában tart Zumba Partyt a Wellness Marathon keretén belül, azonnal tudtam, nekem és a férjemnek ott kell lennünk.

Néhány levélváltás után a cseh szervezőkkel, kiderült, hogy már csak 8 db jegy van, az is csak véletlenül, mert meg lett rendelve, de nem lett kifizetve. Már utaltam is a pénzt, nehogy lemaradjunk Beto Perezről. De hogyan tovább, hiszen van egy 4 hónapos Zumbaba Lili babánk, aki nem jöhet be velünk, és a kocsinkat is totálkárra törték két hónapja. Végül a kis Lili apai nagyszüleit fűztük meg, hogy tartsanak velünk ebben az őrültségben.

Miért őrültség? Mert pénteken este még Zumba órát tartottunk a stúdióban, szombat hajnalban, három óra alvás után, egy kisbabával, hajnali 4-kor indultunk útnak (vasárnap reggel pedig irány vissza Budapestre, mert a FitBalance nevű rendezvényen 16 órakor szintén egy nagyszabású Zumba kezdődött).

Félezer km és 7 óra út után – nem számítottunk a lassításokra és arra a minősíthetetlen minőségű cseh autópályára – végül 11-re értünk Prágába az O2 Arénához. A Zumba 11 órakor kezdődött. Képzelhetitek, mekkora rohanás volt, hogy egy hatalmas bevásárlóközpontban kellett a jegyeket átvenni, és senki, de tényleg senki nem tudott angolul vagy akár németül. Annyit értettek csak, hogy ZUMBA, ennek köszönhető, hogy először egy könyvesboltba irányítottak minket, ahol a Zumba könyveket akciósan árulták.

A lényeg, hogy 15 perc késéssel, de beestünk az Arénába. Beto Perez már bent volt, de még csak beszélt. Kerestünk egy helyet a hatalmas tömegben, és próbáltuk átérezni, hogy itt vagyunk Prágában, többezer Zumbás között, és a színpadon Beto Perez, aki azért jött ide egy másik kontinensről, hogy nekünk, magyaroknak, szlovákoknak, cseheknek, és még ki tudja kiknek, tartson egy két órás Zumba Partyt.

A két óra hihetetlenül gyorsan elrepült, és mi jól leizzadtunk. Nagyon jól éreztük magunkat. Beto órája könnyen követhető, a már ismert Zumbás lépéseket kombinálja, a zenék fantasztikusak voltak, és még két vadiúj koreográfiát is megtanultunk, amit még senki nem látott és nem táncolt, fel is vették kamerával, remélem, majd valahol egyszer viszontlátom magunkat valamelyik dvd-n. Beto a Zumba óra végén még Zumba-esküvőt is celebrált.

Milyen embernek ismertem meg Beto Perezt ez alatt az idő alatt? Beto nagyon kedves, barátságos és bolondos, egyáltalán nem nagyképű, igazán szeretetreméltó és közvetlen ember. Vidámságot, jókedvet és szeretetet sugároz az emberek felé. Csodálatos élmény volt többezer emberrel együtt részt venni az ő óráján, megismerni közelebbről és megtapasztalni azt a varázst, amit maga körül teremt.

Fodorné Ferenci Eszter

 

Gyere el Te is, próbáld ki nálunk a Zumbát, itt a Napfény Mozgásstúdióban! 1162 Bp. Hermina út 16. • Tel: 06-70-612-9516
www.napfenymozgasstudio.eoldal.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez