Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.26. péntek
Ervin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28831076
   « Vissza

Színvonalas ünnepség művészi produkciókkal

 « Archívum 
2009. március 27.
 

 

Rendkívül impozáns ünnepséget szervezett a XVI. kerületi Önkormányzat és a Corvin Mûvelõdési Ház Március 15-e tiszteletére. Hagyomány, hogy ez alkalomból adják át a díjazottaknak a kerületi kitüntetéseket. Erre az ünnep elõtti este került sor az Erzsébet-ligeti Színház nagytermében, amelyet zsúfolásig megtöltött az ünneplõ közönség (elsõsorban az átadást követõ pazar mûsor reményében).

   IMG_5784-1

Az idei évben két díszpolgári címet is adományozott a képviselõtestület. A XVI. kerület díszpolgára lett Dr. Bátorfi Béla mátyásföldi plébános, a pápai prelátus díj kitüntetettje, valamint Rozsinszky Géza, a Corvin Mátyás gimnázium legidõsebb tanára, élõ legendája, vélhetõen a XVI. kerület legidõsebb pedagógusa. A XVI. kerületért kitüntetést kapta Falvai Sándor nemzetközi hírû zongoramûvész, Koltayné Zolder Klára, a Corvin Mûvész Klub vezetõje, Máriási György 56-os szabadságharcos, Petrovics Sándor, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolát létrehozó és mûködtetõ Kovász Egyesület elnöke, a Mindszenty Bizottság aktív közremûködõje és id. Tomhauser István, az Ikarus Fotókör egykori vezetõje, az Ikarus Atlétikai Szakosztály megalapítója és hûséges nevelõje. A díjakat Kovács Péter polgármester, Csomor Ervin és Kovács Raymund alpolgármester adta át.
 

   IMG_5720-1

Ezt követõen került sor az ünnepi díszelõadásra, melynek elsõ részében Tolcsvay László Magyar Mise oratóriuma hangzott el, majd a fergeteges Verbunkos következett. A sok visszatapsolással tarkított mûsor végén az ünneplõ közönség egy része fáklyákat ragadott, és a Mátyásföldi huszárok vezetésével fáklyás felvonulással sétáltak át az Erzsébet-ligetbõl a Prodám és Pilóta utca találkozásánál lévõ Hõsi emlékmûhöz, a másnapi ünnepség színteréhez. Itt Kovács Péter polgármester egy koszorút helyezett az emlékmûre, majd a megjelentek elénekelték a magyar és a székely himnuszt, Tóth János operaénekes felvezetésével (akinek hihetetlen erejû hangja erõsebben szólt, mint a több száz fõs tömegé együttvéve).

   IMG_5681-1


Március 15-én délelõtt 10 órakor a Hõsi emlékmûnél folytatódott az ünnepség, igen színvonalas énekprodukciókat adott elõ Tóth János, Várkonyi Szilvia és Nagy Ibolya, majd a nap meglepetése következett: Pataki Attila, az EDDA frontembere. Térd alatti újjatlan sámán-bõrkabátban érkezett legújabb hitvese oldalán, s színpadra lépve elõbb a Kör közepén címû dallamos számot adta elõ, a közönség nagy megelégedésére, majd késõbb egy újabb, lelkesítõ szerzemény következett, melynek refrénjét Nagy Ibolyával, a színpadon maga mellé ragadott énekestárssal közösen énekelte: Ott leszünk, ott leszünk, ott leszünk majd mind, ha eljön az óra, Ott leszünk, ott leszünk, ott leszünk majd mind, a hívó szóra... Értse mindenki úgy, ahogy akarja. Színvonalas táncelõadást is láthatott a közönség a Muharay Hagyományõrzõ Együttestõl, majd Kovács Péter polgármester beszéde hangzott el, melyet több nyíltszíni taps is megszakított (hiszen mindenkinek kedves az az ünnepi gondolat, hogy végre vissza kellene szerezni a hazánkat). Az ünnepséget koszorúzás zárta, melyen több tucat szervezet helyezte el a Hõsi emlékmûnél a megemlékezés virágait. Ferenci Zoltán

    IMG_5781-1

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez