Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.14. péntek
Marcell, Maximilián
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18502737
   « Vissza

Bableves

 « Receptek 
2011. május 4.
 

 

Hozzávalók: 1 liter főtt sonka leve, 30 dkg maradék főtt sonka, 30 dkg fehérbab, 1 bögre házi csipetke, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál pirospaprika, liszt, olaj

Az előző este beáztatott babot főni tesszük a sonkalében, hozzáöntve 1 liter vizet. Félidőben beletesszük a csipetkét, és a fokhagymát. Mikor kész, beletesszük a felaprított sonkát, majd a paprikás rántást. Egyet-kettőt rottyantunk rajta, kevergetve. Levesszük a tűzről, a tejfölt simára keverjük a levessel egy bögrében és hozzákeverjük. Persze, ha nincs ünnepi maradék, lehet nyers, füstölt sonkával is készíteni.

Házi csipetke: két tojást felverünk, annyi liszttel összegyúrjuk, hogy kemény tésztát kapjunk. Apró darabokra csipegetjük, használat előtt lehetőleg megszárítjuk tálcán elteregetve. Kiszáradva sokáig eláll papírzacskóban.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez