Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657542
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. május 4.
 

 

XIV. kerület

Szeméttüzek

Az Erzsébet királyné útja 12-nél lévő villamosmegálló sárga szemetese gyulladt ki április 8-án reggel 6 óra előtt.

Kora délután a Telepes utca 86. szám alatti lakatlan, bontásra ítélt épület udvarán oltották el egy D-sugárral a felhalmozott, égő szemetet.

Április 9-én 17 órakor egy puttonyfecskendővel oltottak egy gondatlanságból meggyulladt kukát az Örs vezér tere 1-nél.

Április 18-án délután 3-kor egy trolimegálló sárga szemetesét oltották el egy D-sugárral a Fogarasi út 10-nél.

Április 21-én a Nagy Lajos király útja 79-nél lévő villamosmegállónál lángolt egy zöld kuka.

Április 25-én este a járókelők oltottak el egy oszlopra szerelt szemétgyűjtőt a Thököly út és Ilka utca sarkánál.

Darazsak

A Pillangó park 3-5. szám alatti gimnáziumba április 8-án hívták a rajt, mert az épület ereszcsatornája alá három méter magasságban darazsak költöztek. A fa lambéria eltávolítása után kénlapot égettek, ám ettől meggyulladt a fal Hungarocell borítása. Ezt porraloltóval oltották.

Viharkárok

A Jeszenák János utca 160. alatti családi ház használaton kívüli kéménye megrepedt, és egy része veszélyesen megdőlt. Április 9-én délelőtt a raj a kémény meglazult részeit lebontva elhárította a balesetveszélyt.

Szintén 9-én éjjel több karvastagságú ág hevert az úttesten a Dózsa György út 41-nél, ezeket kiérkezés előtt valakik a járda szélére rakták. Reggel az Erzsébet királyné útja 4-6-ba szólt a riasztás, ahol a kétemeletes társasház tetején lévő füstelvezető cső meglazulva a járda fölé lógott és veszélyeztette a lakókat. Késő délután a Nagy Lajos király útja 16-18-ban a háromemeletes társasház tetején lógó bádog szegélylécet távolították el.

Április 13-án a tűzoltósági motoros létra használatával távolítottak el egy vihar által letépett hirdetési ponyvát a Papp László Sportaréna tornyáról.

Április 19-én kézi erővel szedtek le egy 4 méter magasságban letört, lógó faágat az Állatkerti körút 2-nél.

Konyhatüzek

Április 9-én délben ételmaradék égett, füstölt egy Amerikai úti, háromemeletes társasház földszinti lakásának konyhájában. A raj a tűzhelyről eltávolította az edényt és szellőztetett, miután egy személyt kimentett. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Április 20-án késő délután a Füredi út 19-ben, egy ötödik emeleti lakás konyhájában égett a tűzön felejtett étel. A lángok átterjedtek a bútorzatra, az elszívóra, a falak kormozódtak.

Április 22-én este a Sárrét park egyik harmadik emeleti konyhájában égett a koszt, amit a lakók eloltottak. A falak bekormozódtak, megégett a konyhaszekrény és a mikrohullámú sütő. Sérülés nem történt.

Közlekedési mentések

Április 13-án este a Thököly út 108. előtt villanyoszlopnak ütközött egy VW Polo, összetört a szélvédő és az autó jobb eleje. Egy személyt az Árpád kórházba vittek. A raj áramtalanított és szabaddá tette a forgalmat.

Április 18-án 13 óra után kigyulladtak a kábelek egy éppen leparkoló Lada Samara motorterében. A raj eloltotta, a kár kb. 100 ezer forint.

Április 20-án reggel a Korong utca 12-nél egy MAN típusú teherautó felső ponyvatartója egy, az út fölé behajló fát gyökerestől kifordított. Sérülés nem történt.

Egy Citroën AX típusú gépkocsi teljes terjedelmében égett április 23-án 14 órakor a Szentmihályi út 33. szám előtt. A mellette parkoló Fiat Puntonak a hőtől megolvadt a jobb oldali díszléce, tükre, megégett az ajtó és a sárvédő. Károsodott egy Rover típusú autó is, de senki nem sérült meg.

A Fogarasi út és Vezér utca sarkánál karambolozott egy Mercedes személygépkocsi és egy Ford Galaxy. Egy közlekedési lámpa kidőlt, a felborult Mercedest a tűzoltók állították kerekeire áramtalanítás után. A balesetnek két könnyű sérültje volt.

 

XVI. kerület

Avar- és szeméttüzek

A Budapesti út 147-nél két D-sugárral oltották a kb. 100 négyzetméteren égő száraz aljnövényzetet április 8-án.

Április 9-én kézi szerszámokkal és D-sugárral oltották a 800 négyzetméteren égő patakparti nádast, avart a Csókakő utca 35. szám térségében.

Hajléktalanok által összehordott szemétdomb égett április 14-én a Margit utca és Sarjú utca közeli erdős részen.

Fakárok

Április 8-án a Madách utca 22-nél egy kerítésre dőlt, a Hunyadvár utca 26-nál egy, a villanyvezetékre zuhant fát fűrészeltek szét.

Április 9-én a Nádor utca 22-nél 15 méteres fa dőlt a járdára és Matáv-vezetékre. A Lajos utca 6. szám előtt egy fa a családi házra, kerítésre és utcai vezetékekre dőlt. A Béla utca 108-nál kb. 20 méter magas fa dőlt az utcára, vezetékekre. A Mátéháza utca 2-ben a családi ház udvarából egy cseresznyefa dőlt ki az úttestre, vezetékekre, letörte a kerti csapot és megrongálta a kerítést is.

Április 10-én 15 méteres fa kettétörve az utcai vezetékekre zuhant a László utca 10-nél. Húsz méter magas, vészesen megdőlt fenyőfát vágtak vissza a biztonságos magasságig az Ilona utca 46-nál.

 

Agglomeráció

Felborult a kamion

Egy fagyasztott húst szállító kamion futott padkára április 17-én, a hajnali órákban, majd felborult oly módon, hogy az utat teljes szélességében elzárta. A gödöllői tűzoltóknak a rakományt előbb egy másik kamionba kellett átpakolni, majd daruval állították talpra a pórul járt járművet.

Fáztak a hajléktalanok?

A gödöllői HÉV-kanyarban lévő elhagyatott épületben történt ismételten tűzeset április 23-án – ágynemű és némi hulladék égett. A tüzet gyorsan eloltották, a tüzet okozó személyek viszont elszeleltek.

Nem volt robbanás

Épületrobbanáshoz riasztották a tűzoltókat április 23-án Aszódról, de kiderült, hogy egy 5x15 méteres parasztház teteje szakadt be, csak úgy magától. Az épületben senki nem tartózkodott, a tűzoltókra a bent maradt értékek mentése maradt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez