Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658868
   « Vissza

Rendőrségi jelentések

 « Portaszolgálat 
2011. április 20.
 

Lomtalanítási események

A XVI. kerületi lomtalanítás miatt utazott a kerületbe április 13-án délután a közeli Kerepesről egy kéttagú társaság. Cinkotán leszálltak és terepszemlére indultak a környéken. Használható lomot ugyan nem találtak, de a Mokány utcában járva feltűnt nekik az egyik ház elegáns réz ereszcsatornája. Egyikük, aki ráadásul fiatalkorú, átugrott a kerítésen és egy szép darabot leszedett a csatornából, majd kiugorván elindultak a HÉV irányába a zsákmányolt színesfémmel. Ekkor viszont érkezett egy autó egy helybeli lakossal, aki kérdőre vonta őket, hogy ugyan honnan van az a szép ereszdarab. Elkövetőink előbb sietve, majd futva távoztak volna a helyszínről, ám az autó szemmel tartotta őket, s közben mobilon beszólt a rendőrségre, hogy csatorna tolvajokat ugrasztott meg. A két elkövető a HÉV állomásra igyekezett, s Gödöllő irányába távoztak a kerületből, de addigra a rendőrök már forró nyomon üldözték őket. A HÉV-ről Kistarcsán szálltak le, de a személyleírás alapján a kistarcsai rendőrőrs munkatársai nyomban elfogták őket, majd átadták a XVI. kerületi kollégáknak. Közben meglett az eldobott csatornadarab is (mintegy 30 ezer forint értékben), amelyet a rendőrök később visszaszolgáltattak a ház tulajdonosának. A két elkövető masszív bűnöző, mindketten már többször álltak bíróság előtt, most lopás miatt folyik ellenük eljárás.

Április 10-én az esti órákban négy férfi a Vak Bottyán utcában egy Suzuki Swift személygépkocsi benzin vezetékét elvágták, abba egy leszívó csövet helyeztek és elkezdték leszívni a benzint. A szomszéd észrevette a kocsi körül a gyanús mozgolódást, és kérdőre vonta őket, hogy mit csinálnak. A férfiak azt válaszolták, hogy a lomtalanítás miatt vannak ott, majd eltávoztak a helyszínről. A szomszéd értesítette a rendőrséget a gyanús alakok felbukkanásáról, akik nagy erővel megkezdték a keresésüket, ennek eredményeként el is fogták őket a Batsányi János utcában. Eközben kiderült a benzinleszívás is. A négy férfi beismerő vallomást tett, ellenük lopás miatt eljárást indítottak.

 

A lomtalanítás ideje alatt a rendőrség április 15-ig százharminc embert igazoltatott, hatvankét lakossági bejelentés érkezett a lomtalanítókkal kapcsolatban, huszonegy főt állítottak elő, ebből nyolcat bűncselekmény gyanúja miatt. Két olyan személyt is sikerült elfogni, aki ellen bírósági körözés volt kiadva, mivel nem kezdték meg a rájuk kiszabott büntetés letöltését. Tizenkilenc esetben szabálysértési feljelentés történt és tíz esetben szabtak ki helyszíni bírságot a lomtalanításra hozzánk érkezettek körében.

 

Igazoltatásból indult…

Április 13-án a délutáni órákban a járőrök egy rikító sárga színű Renault autóra figyeltek fel a Szlovák úton. A rendőrök az autóban ülő három férfit igazoltatták, akik eközben rendkívül idegesen, feszülten viselkedtek. Ezért úgy döntöttek a rendőrök, hogy a gépkocsit és utasait is teljes átvizsgálás alá vonják, aminek eredményeként előkerült több fekete sí maszk, fehér cérnakesztyű és egy feltehetően gázriasztó fegyver. A három férfit előállították a kapitányságon, ahol azonnal megindult az érdeklődés, hogy történt-e valahol rablás, amivel a férfiak kapcsolatba hozhatóak, de egyelőre nem tudták összefüggésbe hozni őket ilyen bűncselekménnyel Az egyik gyanúsított lakásán kábítószert találtak, ezért ellene eljárást indítottak. A fegyvert és a kábítószert szakértő vizsgálja. A kerületi járőrök éberségét dicséri, hogy az egyszerű igazoltatás ilyen eredménnyel zárult.

 

Eltűntek a HÉV ajtók üvegei

Április 10-én este egy HÉV szerelvény vezetője észlelte amikor befejezte a szolgálatot a cinkotai HÉV-garázsban, hogy az utolsó kocsi ajtóinak az üvegeit, szám szerint tíz darabot, ismeretlen személyek kirugdosták – azok az ajtókból nyomtalanul eltűntek. A rongálási kár háromszázezer forint. Szintén rongálás történt április 12-én, egy HÉV szerelvényen, ahol hét ajtóüveget tüntettek el. Itt a kárérték százötezer forint. Az ügy érdekessége, hogy sem a helyszínen, sem pedig a HÉV vonalán nem találtak üvegtörmeléket, ami azt engedi feltételezni, hogy esetleg lopás történt, aminek során valahogyan kiemelték az üvegeket a helyükről. A rendőrség vizsgálja ezt a lehetőséget is, és azt is, hogy miként lehetséges, hogy a szerelvény vezetője az egészből nem vett észre semmit.

 

Letépték a nyakláncot

Április 11-én délután az Ágoston Péter utcában aránylag ritkán előforduló bűncselekmény történt. Egy hölgy tartott az óvodába unokájáért, amikor egy férfi szaladt hozzá és egy erős rántással letépte nyakából a láncát, majd a Ballada utca irányába elfutott. Az elkövető kb. 30 év körüli,180 cm magas férfi, barna bőrű, rövid hajú, keskeny, hosszú arcú. Ruházata kék munkásnadrág, vagy melegítő alsó, sötét felső, feltűnően piros csíkokkal az oldalán. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást lopás miatt.

 

Illegális mongol Cinkotán

Április 18-án a járőrök igazoltattak egy mongol állampolgárt a Cinkotai út és a Vidámvásár utca kereszteződésénél. A férfi, aki gyalogosan volt, nem igazán tudta magát hitelt érdemlően igazolni. Egy úgynevezett humanitárius igazolványt mutatott, ami viszont 2009-ben lejárt. Más okmány nem volt nála, ezért előállították. Az előállítás időtartama alatt kiderült, hogy az illető teljesen jogellenesen tartózkodik az országban, ugyanis a rendőrség megkereste a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt, ahol elmondták, hogy még 2009-ben kitiltották Magyarországról. Ezek után a rendőrség a mongol állampolgárt átadta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak. Az nem derült ki, hogy az elmúlt két évben hol tartózkodott, és bűncselekménnyel sem lehetett összefüggésbe hozni a személyét, de az azért megnyugtató, ha nem tartózkodik kerületünkben az, akit korábban az országból kitiltottak.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez