Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655189
   « Vissza

Horoszkóp (április 16-tól május 20-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. április 13.
 

 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Kirobbanó lendület, energia jellemzi Önt a Bika havában. Igazán dinamikus, eseményekkel teli időszakra számíthat. Az április vége hozhat ugyan kellemetlenségeket, például türelemre, engedelmességre, várakozásra inthetik, májusban azonban nincs, aki meg tudná Önt állítani. Képes lesz bármilyen körülmények között otthonosan mozogni és tevékenykedni. Május elejétől kezdve érdemes környezetének is Önre hallgatnia, mert igaza lesz és ezt az állapotot ki is élvezi. A cselekvés, a hatékonyság, az erő személyes képviselője lesz.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

Ha eddig másról gondoskodott, barátot, szülőt, partnerét ápolta, a dolgok egyetlen szempillantás alatt megváltoznak. Lehet, hogy megelégeli az önfeláldozást, lehet, hogy környezete engedi el segítő kezeit. A lényeg, hogy harcos és tüzes, vagy morcos és dühös lelkiállapotban, de elindul egy új úton. A tavaszi nagytakarítás, a szekrények mélyén megbúvó, már réges-régen nem használt kacatok szelektálására is sor kerülhet. Bár lehet, hogy a kidobásig nem jut el – saját alapvető ragaszkodó természete miatt –, legalább rend lesz mind apró sarokban.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Április végén még indulatai vezérlik, így gyakran mond olyat, amit megbán, vagy amivel másokat megbánt. Májusban harmonikusabb, de korántsem nyugodt és lassabb időszakra számíthat. Talán most tanulja meg a belső feszültséget saját hasznára fordítva dinamikus erővé formálni. Megtanulja rágódás helyett otthagyni és elhagyni feleslegessé vált dolgokat. Tegyük hozzá, hogy Ön az új dolgokba való „belekezdéssel” nem állt hadilábon – sajnos akkor sem, ha még a régi dolgokra lett volna szüksége –, most az élet is a változatosságot, a lendületet és váltást támogatja.

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

Májusban az észérvek ismeretlen területére téved. Ön, aki alaptermészetéből kifolyólag érzelmekkel hozza meg döntéseit, kényelmetlen szituációkban találhatja magát, amikor véleménye kifejtése után tényekkel alátámasztott „Miért gondolod így?” kérdéseket tesznek fel. Még saját megérzéseit és gondolatait is megkérdőjelezheti, vagy felülvizsgálhatja. Az is lehet, hogy csak dühös lesz azokra, akik akadékoskodnak. Szétszórtság jellemezheti, egyik lábbal még az egyik feladatban, másik lábával pedig már egy egészen más területen időzik. Kisebb, de hirtelen kedélyállapot-változásokra számítson.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Ön májusban leül valahol egy igazán kényelmes székbe – legyen inkább fotel –, és esze ágában sincs felkelni. Talán észre sem veszi, hogy mennyi ideje ül már itt. A Bika hava amolyan kellemesen csendes, „üldögélő” hónap az Ön számára. Az előző hónap úgyis frusztrált volt, tele kihívásokkal. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy eltelik az idő anélkül, hogy valami igazán fontos történne, kicsit bágyadt, álmos, kényelmes és lassabb lehet. Mindent megragad és megtart, ami a keze ügyébe kerül, még szerencse, hogy csak két keze van.

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

A Bika havában sem lesz kevesebb dolga. Egy Önhöz közelálló ismerős próbál még közelebb kerülni Önhöz. Talán egy kolléga, vagy kollegina táplál titkos érzelmeket személye iránt. Ki sem látszik a munkájából, a lelke kezdi jelezni, hogy túlterhelt, fáradt. Felettesei azonban úgy értékelik és köszönik meg munkáját, hogy még több elvégzendő apró-cseprő feladattal látják el. Ön törekszik megoldani ezeket, és erőt venni a kihívások végtelen tengerén hajózva. Beszéde gyors, talán túl gyors mások számára, ne hadarjon.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Április végén Ön és a világ szemben állnak egymással. Mást akarnak a Mérlegek, mást akar a környezet a Mérlegektől. Igazából Ön dönt, hogy erőtlenségnek könyveli el saját helyzetét és fáradt lesz, vagy lassabb, hosszabb távú terveket szövöget és kitartóbb, szilárdabb alapokra építkezik. Kivár és teszi a dolgát lépésről lépésre. Májusban erőre kap, és lendületbe jön, de valahogy ezt az erőt sem értékeli jobbnak előző helyzeténél. Gondolkodjon el azon, hogy Ön mit szeretne, ki is valójában, mit tenne, ha nem vetné alá saját akaratát másokéinak.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

Április végén kigondolja, május elején már teljes hittel és erővel meg is teszi, amit akar. Indulatosabb, feszültebb lehet, szerencsére a Kos jegyben álló tradicionális uralkodója a Mars kifelé viszi Önből a beragadt, megkötött, felhalmozott érzelmi lerakódásokat, így lehet, hogy vitába kerül hasonlóan tüzes személyekkel, mégis ez Önnek gyógyítóan, üdítően hat. Ne töltsön sok időt a frusztrációval, mert úgyis Ön az erősebb, tehát minek bántani a gyengébbeket. Változatos eseményekkel teli, emberekkel teli időszakra számíthat.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Forgalmas hónap, találkozók, elintéznivalók, hirtelen lemondott, vagy épp megbeszélt találkozók. A spontaneitás, a jelenben élést tanulja, nem könnyű a feladat, hiszen Ön sokszor szereti inkább a jövő idejű mondatokat használni, azonban a jelenért kárpótolja a sokszínűség, az eseményekben gazdag ad hoc jellegű „csúcsforgalom”, amit kifejezetten kedvel, hiszen kinyilatkoztathat, segíthet, süröghet-foroghat. Ha testsúlyát kívánja csökkenteni, javaslom a fűszeresen csípős indiai ételeket böjt és lemondások helyett.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Széllel szemben áll április végén és csodálkozik, hogy mindenki szembe jön Önnel, sőt le is hagyják. Májusba lépve már kezdi meglátni, hogy a dolgokon egyedül Ön tud változtatni azzal, hogy pozíciót vált. Tegyen szert szövetségesekre, barátokra, bizalmasokra, mert belekényelmesedhet az egyedüllétbe. Bízzon meg másban is, ne azt ismételgesse, hogy csak Ön képes tökéletesen megfelelni egy feladatnak. Kissé csőlátású lehet, így érdemes lenne szélesíteni látókörét azzal, hogy megengedi magának a profit nélküli „csak úgy” dolgokat.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Hatással van az emberekre. Hosszú távon terveznek Önnel. Ön pedig végre azt teheti, amit a legjobban szeret: kiforgatni a világot a négy sarkából, mindezt azért, hogy mindenkinek jobb lehessen. Erőteljesen nyúl bele az élet közepébe és rázza fel barátait, ismerőseit éber álmukból. Vigyázzon, ha átmegy az úton, vagy ha busszal, autóval utazik. Legyen körültekintő az elektromos dolgokkal is. Lendületben van és mozog. Környezete jobban teszi, ha nem gyújt gyufát vagy tüzet Ön mellett, mert kirobbanó energiákat képvisel, így minden tüzes tárgy veszélyes lehet.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

Megtanul a földön járni. Mások ünneplik, hogy végre lábakat is növesztett az uszonyok mellé és kijött a vízpartra is megszemlélni az életet. Sokan veszik körül, élvezze ezt a sokaságot, mert ebből is látszik, mennyire szükség van Önre. Kapcsoljon nagyobb sebességre, dobja be magát az állóvíz helyett egy nagy erejű vízesés gyors sodrásába, meglátja, élvezni fogja a végén még ezt a száguldó természetességet, mely megtanítja a spontaneitásra. Beszélgessen sokat, akár jelentéktelen témákról is, mert a kibeszélés, a kifelé élésen, a gyakorlatiasságon és a tettek erején van a hangsúly.  

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez