Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.15. szombat
Mária
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18507905
   « Vissza

Korhely káposztaleves

 « Receptek 
2011. március 30.
 

 

Hozzávalók: 30 dkg füstölt hús, 30 dkg lapocka, 30 dkg oldalas, 20 dkg sertésvelő, fél kg savanyú káposzta, 1 dl tejföl, 1 db citrom, 3 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, bors, liszt

A pár órára beáztatott füstölt húst, lapockát, oldalast feldaraboljuk, fazékba hideg vízben főzni kezdjük, majd lehabozzuk.

Beletesszük a leforrázott, megtisztított velőt egyben, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, az átmosott és kinyomkodott káposztát, borsozzuk és megfőzzük. A tejfölt elkeverjük fele részben levessel, két evőkanál liszttel simára keverjük, behabarjuk a levest. Citromlével, esetleg sóval ízlés szerint ízesítjük, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez